Τσίπρας: Το Πολυτεχνείο δείχνει να αντέχει στον χρόνο

«Μπορεί τα χρόνια να περνούν και οι καιροί να αλλάζουν, αλλά η θέληση της κοινωνίας για βαθύτερη Δημοκρατία, δικαιοσύνη και προκοπή παραμένει ζωντανή», είπε στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

PACIFIC-SUN

«Μπορεί τα χρόνια να περνούν και οι καιροί να αλλάζουν, αλλά η θέληση της κοινωνίας για βαθύτερη Δημοκρατία, δικαιοσύνη και προκοπή παραμένει ζωντανή», είπε στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Το Πολυτεχνείο δείχνει να αντέχει στον χρόνο. Δεν εκφυλίστηκε σε μία επετειακή γιορτή. Τιμάται από το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Συγκινεί όλες τις γενιές, ακόμα και τους νέους ανθρώπους που εκείνα τα χρόνια ήταν αγέννητοι», ανέφερε ξεκινόντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

«Είναι μια εκδήλωση τιμής για τα εικοσάχρονα παιδιά που βρέθηκαν τότε αντιμέτωπα με τα άρματα μάχης, αλλά ταυτόχρονα και μια ζωντανή, πολυφωνική εκδήλωση, που εκφράζει τα δημοκρατικά αιτήματα της εκάστοτε περιόδου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι «οι σημερινές προκλήσεις δεν έχουν την ίδια ωμότητα αλλά είναι πιο σύνθετες». «Κανείς δεν φανταζόταν λίγους μήνες πριν από την εξέγερση ότι ο ελληνικός λαός θα ερχόταν αντιμέτωπος με το χουντικό καθεστώς. Από τότε, η Ελλάδα διανύει την μακρύτερη περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας στη νεότερη ιστορία της», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δημοκρατία ή θα υπάρχει ή δεν θα υπάρχει». Ακόμη τόνισε ότι το «αίτημα για περισσότερη Δημοκρατία υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι: «Η χώρα μας έχει ήδη κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας. Η χώρα μας έχει γίνει συνώνυμο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης» είπε ο κ. Τσίπρας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής