Τσίπρας: Η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση

O Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων είπε ότι «Είμαστε σε μια περίοδο δύσκολη γεμάτη προκλήσεις με μια σειρά ανοικτά μέτωπα για την κοινωνία τους εργαζόμενους και σε αυτές τις μάχες πρέπει να βγούμε νικητές».

PACIFIC-SUN

Με την ομιλία του πρωθυπουργού ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας.

O Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων είπε ότι «Είμαστε σε μια περίοδο δύσκολη γεμάτη προκλήσεις με μια σειρά ανοικτά μέτωπα για την κοινωνία τους εργαζόμενους και σε αυτές τις μάχες πρέπει να βγούμε νικητές».

Όσον αφορά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε «Το 2ο συνέδριο μας έδωσε σαφή εντολή μάχης», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν χωρούν προσωπικές και ξεχωριστές στρατηγικές.

Παράλληλα δήλωσε βέβαιος ότι η επιχείρηση παλινόρθωσης του συντηρητισμού και της ολιγαρχίας θα καταρρεύσει και πως η διαρκής σύγκρουση με τη διαπλοκή είναι παράσημο για την κυβέρνηση. «Δεν θα τους περάσει. Έχουμε μάθει να κερδίζουμε έχοντας απέναντί μας εχθρικά μεσα ενημέρωσης. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παρεμπόδισε τη συγκρότηση του ΕΣΡ, γιατί όπως είπε, δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ακόμη, ότι η απόφαση του ΣτΕ για τον διαγωνισμό θα είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην πρώτη αξιολόγηση είπε «Κλείσαμε την πρώτη αξιολόγηση χωρίς να ληφθούν πρόσθετα μέτρα και τώρα είναι η ώρα να ληφθούν οριστικές αποφάσεις στο ζήτημα του χρέους. Η δέσμευση πρέπει να γίνει υλοποίηση».

Τέλος, μιλώντας για την διαπραγμάτευση του υπουργείου Εργασίας με τους δανειστές, για τα εργασιακά, υποστήριξε ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να στηριχθεί στα συντρίμμια του κόσμου της εργασίας και πως η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι κομβικής σημασίας ζήτημα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής