Τσίπρας: Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε σπιθαμή ελληνικής γης

Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα έναρξης ενός τεράστιου αγώνα, που σημαδεύτηκε από το φρόνημα και την αυτοθυσία του ελληνικού λαού, που υπερασπίστηκε μέχρι τέλους το δικαίωμά του σε μια ελεύθερη και ειρηνική ζωή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Μουσείο Δημοκρατίας στον Αη Στράτη.

PACIFIC-SUN

Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα έναρξης ενός τεράστιου αγώνα, που σημαδεύτηκε από το φρόνημα και την αυτοθυσία του ελληνικού λαού, που υπερασπίστηκε μέχρι τέλους το δικαίωμά του σε μια ελεύθερη και ειρηνική ζωή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Μουσείο Δημοκρατίας στον Αη Στράτη.

Ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στον ανυποχώρητο αγώνα που με αυταπάρνηση και ηρωισμό έδωσε ο ελληνικός λαός κατά του φασισμού και του ναζισμού, στους εξόριστους του Αη Στράτη και των άλλων τόπων μαρτυρίου, καθώς και σε αυτούς που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, γιατί δεν έκαναν στιγμή πίσω από τις ιδέες τους, από τις αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό έστειλε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, αλλά και μήνυμα υπερηφάνειας για την πατρίδα μας. Για τους αγώνες του λαού μας αλλά και για το γεγονός ότι αυτή την ελεύθερη και περήφανη πατρίδα μας την παρέδωσαν όσοι πολέμησαν τους φασίστες και του ναζί και εμείς έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ντροπή και στίγμα για την ιστορία και τη δημοκρατική παράδοση του λαού μας «αυτή η χώρα που πολέμησε, αυτή η χώρα που είχε το βαρύτατο φόρο αίματος σε θύματα, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου ενάντια στον ναζισμό να είναι μια χώρα που αναπτύσσονται ξανά οι ιδέες των ναζί».

Επ’ ευκαιρίας ο πρωθυπουργός της επίσκεψής του στο νησί, αλλά και με αφορμή τις δηλώσεις αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου, διεθνών συνθηκών και των συνόρων τόνισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και να μην διαπραγματευτούμε ούτε σπιθαμή ελληνικής γης. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και να μη διαπραγματευτούμε, κάθε γωνιά αυτού του τόπου. Από τον Έβρο ως το Καστελόριζο και από τη Γαύδο ως τους Οθωνούς».

«Θα πρότεινα λοιπόν κυρίως στους γείτονές μας αν θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία να την ξαναγράψουμε μαζί θετικά. Να σπεύσουν σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, που είναι πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερόνυμο είπε: Ο πυρήνας των ιδεών του χριστιανισμού και ιδιαίτερα της ορθοδοξίας, με τις ιδέες όσων αγωνίζονται για την κοινωνική απελευθέρωση, με τις ιδέες της Αριστεράς, έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Εσείς, Μακαριότατε, το λέτε αυτό λέγοντας «αγαπάτε αλλήλους». Εμείς καμιά φορά το λέμε, λέγοντας «αλληλεγγύη για όλους».

Τέλος, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο προσφυγικό τόνισε, «συμφωνίες υπογράφονται και τηρούνται από όλες τις πλευρές και όχι μονάχα από τη μία πλευρά. Δεν μπορούν οι ισχυροί να έχουν μόνο δικαιώματα και οι υπόλοιποι να έχουν μόνο υποχρεώσεις. Δικαιώματα και υποχρεώσεις έχουν όλοι».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής