Το πρόγραμμα της παράδοσης-παραλαβής των νέων υπουργών

Επίσημη πρώτη σήμερα για τα μέλη της νέας κυβέρνησης, με το πρόγραμμα της ημέρας να περιλαμβάνει τις τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων, μετά την ορκωμοσία και τον ανασχηματισμό.

PACIFIC-SUN

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των τελετών παράδοσης-παραλαβής ξεκινά στις 9:00 το πρωί, στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με τον Γιώργο Σταθάκη να παραδίδει την σκυτάλη στον νέο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλεξάνδρου Χαρίτση και του υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα.

Μία ώρα μετά, στις 10:00 το πρωί, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος με τη σειρά του, στις 11:00 θα παραδώσει τα ινία του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος στον Γιώργο Σταθάκη.

Στις 11:00 είναι προγραμματισμένη και η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Σταύρο Κοντονή, στον νέο υφυπουργό Αθλητισμου Γιώργο Βασιλειάδη, ενώ μία ώρα μετά, στις 12:00, ο νέος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναδάκης, θα παραδώσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην Όλγα Γεροβασίλη.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στον Σταύρο Κοντονή και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, θα παραδώσει τον τομέα των Δικτύων, στον νέο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Στις 12:30 Τρύφωνας Αλεξιάδης θα παραδώσει στη νέα υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδια για τα φορολογικά θέματα, Κατερίνα Παπανάτσιου και μισή ώρα αργότερα, ο Αριστείδης Μπαλτάς θα παραδώσει στη νέα υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Στη 13:00 είναι προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τον Νίκο Φίλη στον νέο υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για την Έρευνα Κωνσταντίνου Φωτάκη και των νέων υφυπουργών Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Κωνσταντίνου Ζουράρι.

Στη 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας και η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, στη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ενώ μισή ώρα αργότερα, έχει προγραμματιστεί και η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον Θοδωρή Δρίτσα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπου υφυπουργος αναλαμβάνει ο Νεκτάριο Σαντορινιός.

Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση-παραλαβή από τον Μάρκο Μπόλαρη στο νέο αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννη Τσιρώνη.

Η τελευταία τελετή παράδοσης-παραλαβής έχει προγραμματιστεί στις 17:00, στο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών & Δικτύων, με την Μαρίνα Χρυσοβελώνη να παραδίδει στον νέο υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής