Το επιμελήτηριο Χανίων και τη Δημοτική Αγορά επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει σήμερα, την διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

PACIFIC-SUN

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει σήμερα, την διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και, αμέσως μετά, δήλωσε: «Με πολύ μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι σήμερα, για ακόμα μία φορά, αλλά πρώτη φορά με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ, τον Πρόεδρο, όλους τους καθηγητές, όλο το προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε αυτό το πάρα πολύ σημαντικό Ινστιτούτο. Ένα Ινστιτούτο το οποίο προάγει τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα στον πρωτογενή τομέα. Ένα Ινστιτούτο το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα ότι η χρήση της τεχνολογίας είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή μας τομέα.

Ένα Ινστιτούτο το οποίο, όμως, κάνει και μία εξαιρετικά σημαντική δουλειά στην προστασία της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας του αγαπημένου μας νησιού, της Κρήτης. Η Κρήτη είναι ένα νησί με μοναδική βιοποικιλότητα. Αυτή η βιοποικιλότητα πρέπει, όχι μόνο να αναγνωριστεί, πρέπει να προστατευτεί και πρέπει να αξιοποιηθεί. Και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να επαναλάβω κάτι το οποίο είπα και χθες στην ομιλία μου: Ότι η προστασία του φυσικού πλούτου της Κρήτης αποτελεί, όχι απλά υποχρέωση για τις επόμενες γενιές, αλλά αυτονόητη πολιτική ανάδειξης ενός πάρα πολύ σημαντικού συγκριτικού πλεονεκτήματος του νησιού μας.

Και σε αυτήν την προσπάθεια, το ΜΑΙΧ συμβάλλει τα μέγιστα. Όπως συμβάλλει τα μέγιστα και στην παροχή εξαιρετικά ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών – τολμώ να πω – με κριτήρια παγκοσμίως ανταγωνιστικά. Παρέχοντας σε φοιτητές, σε διάφορα προγράμματα τη δυνατότητα να έρθουν, να επισκεφθούν και να σπουδάσουν σε έναν πολύ όμορφο, αλλά και ακαδημαϊκά εξαιρετικά γόνιμο χώρο.

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και αυριανή Κυβέρνηση, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Και να ενισχύσουμε, ακριβώς, αυτήν τη σύνδεση μεταξύ της τεχνολογικής έρευνας του πρωτογενούς μας τομέα και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Κάτι το οποίο γίνεται με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα εδώ στο ΜΑΙΧ».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής