Τα βιογραφικά των νέων υπουργών της κυβέρνησης

PACIFIC-SUN

Νέα πρόσωπα έκαναν την εμφάνισή τους στο προεδρικό Μέγαρο, με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, από την Όλγα Γεροβασίλη.

Νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ το υπουργείο Εργασίας ανέλαβε η Έφη Αχτσιόγλου. Νέος υφυπουργός Αθλητισμού ο Γιώργος Βασιλειάδης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Αλέξης Χαρίτσης. Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο Δημήτρης Λιάκος. Τέλος, η Λυδία Κονιόρδου αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

051116-orkomosia-ypoyrgiko-3

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τελείωσε μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή και συνέχισε τις διδακτορικές του σπουδές πάνω στη Θεωρία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Διετέλεσε γραμματέας της νεολαίας Συνασπισμού από το 2005 ως το 2010. Το 2012 βρέθηκε στη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα ήταν γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού.

Η Έφη Αχτσιόγλου, είναι η νέα υπουργός Εργασίας.

051116-orkomosia-ypoyrgiko-ergasias

Η Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 και κατάγεται από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Είναι νομικός με διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ως διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εργασίας ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Έχει υπηρετήσει και ως μέλος των διοικήσεων του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού.

051116-orkomosia-ypoyrgiko-12

Ο Γιώργος Βασιλειάδης γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και στις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης.

Από το 2004 διατηρεί δικό του γραφείο και ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο. Είναι αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

 

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, είναι υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

051116-orkomosia-ypoyrgiko-oikonomikwn

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι πρόεδρος του Levy Economics Institute και καθηγητής στο Bard College στην Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Columbia και κάτοχος MA και PhD στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ.

Έχει παρουσιάσει τις εργασίες του σε διεθνή επιστημονικά και τραπεζικά συνέδρια. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος επιτροπών του Κογκρέσου Αμερικής και διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών στην Σαγκάη, Κίνας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

051116-orkomosia-ypoyrgiko-4

Ο Αλέξης Χαρίτσης γεννήθηκε το 1977. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2015 και υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης Οικονομίας και Τουρισμού από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως σήμερα.

 

Ο Δημήτρης Λιάκος, είναι υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

051116-orkomosia-ypoyrgiko-liakos

Ο Δημήτρης Λιάκος γεννημένος το 1973 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο Hellenic Management Association.

 

Από το Φεβρουάριο του 2015 και έως τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου συμμετέχει στην διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, ενώ από τον Αύγουστο και ως τον Οκτώβριο του 2015 με τον ρόλο του Special Advisor for Banking and Capital Markets εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών, όταν και ανέλαβε προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικής Πολιτικής του πρωθυπουργού και κατέχει συντονιστικό ρόλο στην διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Κομισιόν και το ΔΝΤ, εκ μέρους του γραφείου του πρωθυπουργού.

Η Λυδία Κονιόρδου αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

051116-orkomosia-ypoyrgiko-koniordoy

Γεννήθηκε το 1953, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1977 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έγινε γνωστή στο πανελλήνιο με τις σπουδαίες ερμηνείες της στην αρχαία τραγωδία με το Θεσσαλικό Θέατρο του Κώστα Τσιάνου.

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την ορκωμοσία

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής