ΣΥΡΙΖΑ: Το άστρο του Φιντέλ Κάστρο θα λάμπει για πάντα

«Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη και απέραντο σεβασμό τον ηγέτη της Κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο και απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στον Κουβανικό λαό και το ΚΚ Κούβας», αναφέρει στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

PACIFIC-SUN

«Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη και απέραντο σεβασμό τον ηγέτη  της Κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο και απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στον Κουβανικό λαό και το ΚΚ Κούβας», αναφέρει στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τη δράση του, ο Φιντέλ Κάστρο συμπύκνωσε τη θέληση του Κουβανικού λαού για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, για μια ελεύθερη πατρίδα, για μια κοινωνία με δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Μέχρι το τέλος  της ζωής του, ο Φ. Κάστρο αγωνίστηκε για τις αξίες αυτές, εμπνέοντας με το παράδειγμά του όχι μόνο τον Κουβανικό λαό, αλλά τους λαούς ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής, και τελικά τους λαούς του κόσμου, στον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό», προσθέτει.

«Αψηφώντας υπέρτερες δυνάμεις που δυνάστευαν τη χώρα του για δεκαετίες, ο Φ. Κάστρο δίδαξε τι πάει να πει αξιοπρέπεια, αγώνας, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, κουράγιο και πίστη στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Οι αγώνες του αποτελούν τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το άστρο του Φιντέλ Κάστρο θα λάμπει για πάντα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής