Συμμετοχή Ν. Κοτζιά, στη 23η Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πρόκειται να συμμετάσχει, αύριο, στην 23η Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο από 8 έως 9 Δεκεμβρίου 2016.

PACIFIC-SUN

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, η οποία θα διεξαχθεί υπό την προεδρεύουσα στον ΟΑΣΕ Γερμανία, αναμένεται να αξιολογηθούν οι δραστηριότητες του Οργανισμού με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργατικής ασφάλειας στην Ευρώπη και θα εξεταστούν ζητήματα όπως η μετανάστευση, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο έλεγχος των εξοπλισμών και η πάταξη της διαφθοράς.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του άτυπου γεύματος των υπουργών που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί η δυνατότητα ενδυνάμωσης του διαλόγου για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και η ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΣΕ στην πρόληψη και την επίλυση διενέξεων.

Στο περιθώριο της Συνόδου προγραμματίζεται η διεξαγωγή δύο ειδικών εκδηλώσεων με θέμα την κρίση στην Ουκρανία και τις υφιστάμενες προοπτικές για το καθεστώς Ελέγχου Συμβατικών Εξοπλισμών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής