Στο υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» ο Π. Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ, παρακολούθησε την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Περισκόπιο» μέσα από το υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», το οποίο στο πλαίσιο της άσκησης καταδύθηκε και μεταξύ άλλων εκτέλεσε εικονική βολή τορπίλης κατά στόχου.

PACIFIC-SUN

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ, παρακολούθησε την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Περισκόπιο» μέσα από το υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», το οποίο στο πλαίσιο της άσκησης καταδύθηκε και μεταξύ άλλων εκτέλεσε εικονική βολή τορπίλης κατά στόχου.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλήρωμα του Υ/Β «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, κοντά σας, με τα πληρώματα των υποβρυχίων του Πολεμικού μας Ναυτικού. Εσείς είστε οι αντάξιοι συνεχιστές του έργου του Παπανικολή, του Πιπίνου, του Ματρώζου, του Κατσώνη. Η ναυτική παράδοση μένει αναλλοίωτη, καθώς τα υποβρύχιά μας φέρουν τα ιστορικά ονόματα ναυμάχων ηρώων της ναυτικής ιστορίας της πατρίδας μας.

Η πατρίδα μας, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται σε μια θαλάσσια περιοχή με τεράστια γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία. Υπό αυτό το πρίσμα και λόγω των συνεχών αναταραχών και της αστάθειας στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι αναγκαία η διατήρηση ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού. Ιδιαίτερα τώρα, που όλα αλλάζουν στην περιοχή μας, η Ελλάδα, κάθε μέρα που περνά, αποκτά σημαντικότερο ρόλο. Μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα μία χώρα που μπορεί να συνομιλεί ταυτόχρονα με τους μεγάλους «παίκτες» της περιοχής, με το Ισραήλ και της αραβικές χώρες. Με άριστες διμερείς σχέσεις, τις οποίες χτίζουμε μαζί σε στρατιωτικό, διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Με την ενίσχυση του Στόλου μας με τα υποβρύχια τύπου «Παπανικολής» και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναβαθμίστηκε και αυξήθηκε η μαχητική ισχύς του Πολεμικού μας Ναυτικού. Μέσα σε λίγους μήνες, με την ενσωμάτωση των P-3, θα υπάρξει η δυνατότητα να έχουμε μία πλήρη εικόνα της περιοχής και το δικό σας έργο θα γίνει πιο εύκολο.

Η συμβολή σας λοιπόν, στην υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και τη διατήρηση του «status quo» του Αιγαίου είναι καίρια και υψίστης εθνικής σημασίας. Γνωρίζετε ότι όλο το Αιγαίο και η Νοτιοανατολική Μεσόγειος είναι στην εμβέλειά σας και η συνεχής παρουσία σας, συμβάλλει στην ενίσχυση της αμυντικής διπλωματίας μας και ενδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον.

Η αποστολή σας αντικατοπτρίζει και αποσκοπεί στην προβολή και την ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας, για τη διατήρηση και εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας. Στο σημείο αυτό θέλω να σας συγχαρώ ιδιαίτερα για τις επιτυχίες που είχατε το τελευταίο διάστημα, ιδίως τον προηγούμενο μήνα.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω για μια ακόμα φορά, την πλήρη ευαρέσκεια στην ηγεσία και τα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού που έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία την ενσωμάτωση των σύγχρονων υποβρυχίων στον Στόλο μας, μετά τις περιπέτειες τις οποίες περάσαμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Πολεμικό Ναυτικό. Χάρη σε εσάς αποδείξαμε ότι οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, οι άνδρες και οι γυναίκες, το πολιτικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού μπορούν να επιτύχουν το ακατόρθωτο. Χάρη σε εσάς έχουμε σήμερα τα υποβρύχιά μας.

Κρατείστε ψηλά τη Σημαία και να έχετε πάντα τη βοήθεια του Προστάτη του Πολεμικού μας Ναυτικού Αγίου Νικολάου. Από την πλευρά της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έχετε την πλήρη και απόλυτη στήριξή μας. Είμαστε περήφανοι για εσάς. Εύχομαι σε όλους σας υγεία, οικογενειακή ευτυχία και να πλέετε με ασφάλεια, διαφυλάττοντας τα όσια και ιερά του έθνους μας.

Καλή δύναμη στην αποστολή σας. Σας ευχαριστούμε για ό,τι κάνετε».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής