Στο Ειδικό Σχολείο Χανίων ο Σταύρος Θεοδωράκης

Το πρωί της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τη Μαργαρίτα Γερούκη, Σχολική Σύμβουλο και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού και τον Νικόλα Φουρναράκη, γραμματέα στο Ποτάμι Ν. Χανίων και μέλος του προεδρείου της ΜΕΣΥΑ, επισκέφθηκε το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων, έπειτα από πρόσκληση γονέων αλλά και παιδιών.

PACIFIC-SUN

Η αντιπροσωπεία του Ποταμιού, συναντήθηκε με τον διευθυντή του σχολείου Πάνο Κορακοβούνη, τους καθηγητές και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βασίλη Μποφίλη, οι οποίοι του επανέλαβαν το αίτημά τους για ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης, καθώς το σχολείο εξακολουθεί να λειτουργεί υποστελεχωμένο.

Οι ελλείψεις καθηγητών μαθηματικών, φυσικής, τεχνολογίας αλλά και μουσικής, καλλιτεχνικών και αγγλικών για δύο συνεχόμενα χρόνια είναι χαρακτηριστικές ενώ η απουσία ειδικού βοηθητικού προσωπικού-ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εργοθεραπευτή, σχολικού νοσηλευτή κάνουν το έργο όλων δυσκολότερο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις αίθουσες διδασκαλίας από τα ίδια τα παιδιά τα οποία με χαρά του έδειξαν και τα έργα τους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο διευθυντής του σχολείου Πάνος Κορκοβούνης έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Σταύρος Θεοδωράκης: Είναι ένα όμορφο σχολείο που τυχαίνει της αγάπη του διευθυντή και των καθηγητών του αλλά υπάρχουν κενά- όπως και σε όλη την Ελλάδα άλλωστε που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Γνώμη μου είναι όμως, πως εδώ έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση γιατί τα συγκεκριμένα παιδιά δεν έχουν άλλη λύση από αυτό το σχολείο. Επομένως ένα κενό εδώ είναι δυσβάσταχτο για τη ζωή των παιδιών αλλά και των γονιών. Ελπίζω ο υπουργός, έπειτα από τις πιέσεις μας και τη σχετική ερώτηση που του καταθέσαμε να δώσει προτεραιότητα στα ειδικά σχολεία.

Πάνος Κορακοβούνης: Υποδεχτήκαμε σήμερα με χαρά τον κύριο Σταύρο Θεοδωράκη και τον ευχαριστήσαμε για το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί το σχολείο μας.
Του δώσαμε την ευκαιρία να ζήσει λίγο από την καθημερινότητά μας, να συνομιλήσει με τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς και να ακούσει τα προβλήματά μας.
Καλούμε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς όπως και τον πρωθυπουργό και τον υπουργό υγείας να έρθουν όταν τους το επιτρέψει το πρόγραμμά τους στο σχολείο μας για να δώσουν αλλά και να πάρουν χαρά από τα χαμόγελα των παιδιών μας, όπως έγινε σήμερα με τον κ. Θεοδωράκη. Δεν είμαστε κάτι διαφορετικό, είμαστε όμως κάτι μοναδικό. Είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι του καθρέφτη της κοινωνίας μας, που παρά τα δύσκολα χρόνια που περνάνε, συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να κάνουμε όνειρα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής