Στην 3η Διεθνή Διάσκεψη του Plan B στην Κοπεγχάγη η Κωνσταντοπούλου

Το δικαίωμα της Ελλάδας στη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια υπερασπίστηκε εκτός συνόρων, στην 3η Διεθνή Διάσκεψη του Plan B στην Κοπεγχάγη η Πρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και τ. Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

PACIFIC-SUN

«Θεωρώ χρέος μου, υπό τις παρούσες συνθήκες, να μιλώ ανοιχτά για το τι έχει γίνει στη χώρα μου από το 2015, από την αποκαλούμενη συνθηκολόγηση, που συνιστά πραγματική προδοσία», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου στο διεθνές ακροατήριο, στην εναρκτήρια ομιλία της στις 19 Νοεμβρίου.

Υπενθύμισε ότι η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους αρνήθηκε να συνθηκολογήσει και, έχοντας ανασυσταθεί πλέον ως σωματείο, θα συνεχίσει να αποδεικνύει «ότι αυτό το σύστημα Χρεοκρατίας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας είναι παράνομο και πρέπει να γκρεμισθεί».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμεινε στο τι έχει συμβεί στην Ελλάδα από το υπερήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και το ανενδοίαστο ξεπούλημά του από την Κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015, κάτι που, όπως είπε, «αποτελεί μέρος της Ιστορίας το οποίο δεν μας επιτρέπεται να ξεχνάμε».

«Το πραξικόπημα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ δεν τελείωσε εκείνη τη στιγμή», τόνισε. «Εξαπλώνεται ως μια αντιδημοκρατική οικονομική και πολιτική επιβολή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υπηρετείται από την Κυβέρνηση Τσίπρα». «Να θυμάστε», επανέλαβε μετά την εμβληματική ομιλία της πριν ένα μήνα στη Λιλ, «δεν είναι μια Κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν είναι μια Κυβέρνηση της Δεξιάς, είναι μια κυβέρνηση προδοτών».

Επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι το Χρέος εργαλειοποιείται για την υποταγή και την εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού και για την αποσάθρωση της δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε στα προκαταρκτικά πορίσματα της Επιτροπής που θάφτηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα -λίγο πριν η τελευταία διαλύσει την Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2015- ακριβώς επειδή κατέδειξαν «ότι αυτό το χρέος δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποπληρωθεί», αφού «δεν δημιουργήθηκε με νόμιμες διαδικασίες, δεν συνδέεται με υπέρογκες δαπάνες προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, αλλά με μεγάλης κλίμακας διαφθορά των Κυβερνήσεων. [Η Επιτροπή] κατέδειξε επίσης πως οι δανειστές γνώριζαν εξαρχής ότι το να ζητήσουν από την Ελλάδα να αποπληρώσει αυτό το χρέος θα οδηγούσε σε μακρά ύφεση, διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και πλήρη υπονόμευση της κοινωνικής ευημερίας και συνοχής».

«Το Plan B μας», είπε κλείνοντας η κ. Κωνσταντοπούλου, «είναι για να δείξουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ανθρώπινες ζωές, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οι ελευθερία των ανθρώπων είναι πάνω από κάθε νόμισμα και κάθε διεθνή οργανισμό. Το Plan B δεν είναι τίποτε άλλο παρά το δικαίωμα και το καθήκον μας να αντιστεκόμαστε».

Η ολοκλήρωση της ομιλίας της ακολουθήθηκε από ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα, με κάποιους να τη χειροκροτούν ακόμα και όρθιοι.

Στη διεθνοποίηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους στην Κοπεγχάγη συνέβαλε και ο επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής Ερίκ Τουσέν, ως εισηγητής στο πλαίσιο της Διάσκεψης.

Ένταση μεταξύ Ζωής-Κοξ

Εμφανή ενόχληση προκάλεσε η ομιλία της κ. Κωνσταντοπούλου στον (επίσης συμμετέχοντα στο πάνελ) Τάινι Κοξ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολλανδίας και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL) στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Κοξ ενοχλημένος από τον χαρακτηρισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως «κυβέρνησης προδοτών» από τη κ. Κωνσταντοπούλου, είπε: «Προτείνω για το υπόλοιπο της διάσκεψης να μην αποκαλούμε προδότες συντρόφους που βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα από μερικούς από εμάς».

Για να λάβει την απάντηση από τη κ. Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να αναπτύσσουμε συντροφική οικειότητα με εκείνους που καταπιέζουν έναν ολόκληρο λαό, παραβιάζουν τα δημοκρατικά τους καθήκοντα και έχουν προδώσει την εντολή του λαού. Αρνούμαι να δω αυτούς τους ανθρώπους ως συντρόφους, και δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο την αλήθεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία να εξαλείφουμε τα πραγματικά γεγονότα και επίσης δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί την Αριστερά να δικαιολογεί αυτή τη μορφή προδοσίας εναντίον ολόκληρων πληθυσμών. Επιμένω στον όρο που χρησιμοποίησα γιατί είναι ακριβής και προσωπικά αρνούμαι να προδώσω τους πολίτες της χώρας μου με το να μην ονομάσω προδοσία αυτό που είναι προδοσία».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής