Σταύρος Θεοδωράκης: Η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση της περιφέρειας

Στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο επικεφαλής του Ποταμιού και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκε η πορεία κατασκευής της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και της Ολυμπίας Οδού.

PACIFIC-SUN

«Το κομματικό κράτος των Αθηνών πρέπει να καταλάβει, ότι η λύση δεν βρίσκεται στα περισσότερα υπουργεία, στις περισσότερες γενικές γραμματείες, στην ενίσχυση του κομματικού κράτους. Η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση της περιφέρειας. Τα μικρά και μεγάλα έργα στην περιφέρεια, είναι αυτά που θα βοηθήσουν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Πάτρα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο επικεφαλής του Ποταμιού και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκε η πορεία κατασκευής της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και της Ολυμπίας Οδού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Σταύρος Θεοδωράκης: Είχα υποσχεθεί στον Περιφερειάρχη, όταν ζήτησε να τα πούμε, ότι θα είμαι εδώ για να μιλήσω με όλα τα στελέχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια και κυρίως για το μείζον θέμα που είναι η οδός που συνδέει τη Δυτική Ελλάδα, δηλαδή την Πάτρα με τον Πύργο και την Ολυμπία. Και τους είπα και το λέω και στον Περιφερειάρχη, ότι το κομματικό κράτος των Αθηνών πρέπει να καταλάβει, ότι η λύση δεν βρίσκεται στα περισσότερα υπουργεία, στις περισσότερες γενικές γραμματείες, στην ενίσχυση του κομματικού κράτους. Η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση της περιφέρειας. Τα μικρά και μεγάλα έργα στην περιφέρεια, είναι αυτά που θα βοηθήσουν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Είμαστε λοιπόν στο πλευρό τους, είμαστε στο πλευρό του Περιφερειάρχη, που εκτός όλων των άλλων έχει καταφέρει να συσπειρώσει όλο τον κόσμο σε αυτή την υπόθεση. Δεν είναι μία παράταξη, είναι όλοι ενωμένοι σ’ αυτή την υπόθεση. Είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας για να δοθεί τέλος, σε μία πολύ μεγάλη εκκρεμότητα και αν θέλετε να σχίσουμε αυτή τη μελανή σελίδα. Περνάνε τα χρόνια αλλά ο κόσμος δεν βλέπει να γίνεται τίποτα.

Απόστολος Κατσιφάρας: Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Θεοδωράκη, τον επικεφαλής του Ποταμιού. Το επίκεντρό μας ήταν η Πατρών – Πύργου, ένα έργο ζωτικής σημασίας, αναπτυξιακής σημασίας για την περιφέρειά μας που έχει μπει σε μια νέα περιπέτεια. Δόθηκε η δυνατότητα σήμερα να υλοποιήσουμε την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου – που την πήραμε ομόφωνα – να συναντήσουμε τους αρχηγούς των παρατάξεων των ελληνικών κομμάτων. Είναι για εμάς, πολύ κρίσιμο θέμα η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε, αυτό που πραγματικά δικαιούται η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Δεν μπορούμε να δεχτούμε σε κανένα επίπεδο τις κωλυσιεργίες, τις μετακινήσεις, τις χρονικές που βάζουν σε πλήρη αβεβαιότητα την ολοκλήρωση του έργου. Για εμάς, για την Περιφέρεια, Ολυμπία Οδός, χωρίς την αρχαία Ολυμπία, δεν είναι Ολυμπία Οδός. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να συνειδητοποιήσει ότι η συγκεκριμένη Οδός, είναι όχι μόνο θέμα εθνικής σημασίας, είναι θέμα και πολιτικής αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος της χώρας γιατί έχει περάσει στη Βουλή με νόμο το 2013. Δε θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την πολιτική διεκδίκηση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής