Ρ. Σβίγκου: Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μια συμφωνία κοινωνικής ισοπέδωσης και καταστροφής

Σκληρή κριτική άσκησε στον πρόεδρο της ΝΔ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, με αφορμή την ομιλία του στη ΔΕΘ, «Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρουσίασε μια «συμφωνία αλήθειας», αλλά μια συμφωνία κοινωνικής ισοπέδωσης και καταστροφής», τόνισε.

PACIFIC-SUN

Για τη θέση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, επισήμανε, ότι «η θέση είναι κοινή. Δεν υπάρχει μόνο το αμυντικό σκέλος, αλλά και η θετική ατζέντα που έχει να κάνει με την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Αυτόν τον αγώνα δίνουμε. Σ’ αυτόν τον αγώνα θέλουμε μαζί μας και τα εργατικά συνδικάτα» και συνέχισε: «Θα θέλαμε και την αντιπολίτευση, αλλά, από ότι φαίνεται, η ΝΔ, η οποία έχει υλοποιήσει όλη την κατάργηση του προστατευτικού πλαισίου για τους εργαζόμενους, δεν σκοπεύει να ταχθεί μαζί μας».

Συγκεκριμένα, για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είπε: «Ο Κ. Μητσοτάκης δεν παρουσίασε μια «συμφωνία αλήθειας», αλλά μια συμφωνία κοινωνικής ισοπέδωσης και καταστροφής. Αναφέρθηκε σε περικοπές οι οποίες φτάνουν τα 3,3 δις. Αυτές οι περικοπές προφανώς δεν μπορούν να προέλθουν μόνο από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου. Ο ίδιος μίλησε για μια σειρά μέτρων, από την αναστολή των αυξήσεων σε δημόσιους υπαλλήλους που έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται κατά 40% την τελευταία πενταετία, για καθιέρωση δύο συντελεστών στον ΦΠΑ 11 και 22%, άρα κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 6% στον οποίο υπάγονται τα φάρμακα και τα βιβλία. Είπε, επίσης, ότι θα καταργήσει δομές 400 εκατομμυρίων χωρίς να διευκρινίσει αν αναφέρεται στις δομές αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής κρίσης ή αν αναφέρεται στην ΕΡΤ. Ότι δεν θα γίνουν άλλες προσλήψεις στο χώρο της Παιδείας και στο χώρο της Υγείας. Οι προσλήψεις τις οποίες έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας έρχονται να αναστηλώσουν το κοινωνικό κράτος και δομές οι οποίες έχουν συρρικνωθεί πλήρως».

Τέλος, η κ. Σβίγκου υπογράμμισε, ότι «ο κ. Μητσοτάκης βρήκε χρήματα από εκεί που θα πονέσουν περισσότερο τους πολίτες» και εκτίμησε ότι «οι αναφορές του, ότι θα κάνει και πράγματα «παραπάνω από τη συμφωνία», θα συμπληρώσει το πρόγραμμα, νομίζω δείχνουν το πού ακριβώς θέλει να το πάει ο κ. Μητσοτάκης». «Δεν θέλει απλά να γυρίσει τη χώρα στην κατάσταση πριν το 2015, δεν θέλει να αφήσει τίποτα όρθιο με πράγματα που ούτε ο κ. Σαμαράς είχε διανοηθεί να κάνει», συμπλήρωσε.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής