ΠΟΤΑΜΙ: Δεν είναι αυταπάτη, είναι απάτη

«Δεν υπάρχει Καλογρίτσας. Υπάρχει μόνο μια συνεχής προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας Σύριζα TV, ένα αμιγώς κομματικό κανάλι. Το έκαναν και άλλα κόμματα αλλά τον προηγούμενο αιώνα».

PACIFIC-SUN

«Δεν υπάρχει Καλογρίτσας. Υπάρχει μόνο μια συνεχής προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας Σύριζα TV, ένα αμιγώς κομματικό κανάλι. Το έκαναν και άλλα κόμματα αλλά τον προηγούμενο αιώνα».

«Αυτή η ιστορία ξεκινάει από κάποιους που έπεισαν τον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να αποκτήσει δική του τηλεόραση. Μεταξύ αυτών είναι και ο κ. Σπίρτζης που εμπλέκεται στην τράπεζα Αττικής και στα δημόσια έργα, και ο κ. Παππάς».

«Βρέθηκε ένα εργολάβος που χρωστούσε πολλά στο ΣΥΡΙΖΑ και τον έβαλαν μπροστάρη στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν το δικό τους κανάλι. Τον διαβεβαιώσαν ότι θα είναι περίπατος άλλα είναι τελικά γολγοθάς γιατί τώρα βγήκαν όλα στη φόρα».

«Το θέμα δεν είναι αν στέκει γερά στα πόδια του ο κ.Παππάς αλλά αν στέκει γερά στα πόδια του ο κ.Τσίπρας. Γιατί είναι για πρώτη φορά σαφές στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει κάτι βρόμικο στην ιστορία αυτή».

«Υπάρχουν ευθύνες της κυβερνητικής επιτροπής που έλεγξε το πόθεν έσχες. Όταν ένα βοσκοτόπι είναι αρκετό για να πάρει κάποιος τηλεοπτική άδεια αυτός που έκανε τον έλεγχο και έβαλε τη σφραγίδα “εγκρίνεται” σε αυτά τα πόθεν έσχες, έχει ποινικές ευθύνες».

«Κανένα σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ήταν κάλο. Όπως το σχέδιο διαπραγμάτευσης που κόστισε δεκάδες δις στον Ελληνικό λαό».

«Πρέπει να δοθεί πολιτική λύση. Να συναινέσουμε σε ένα ΕΣΡ, με ανθρώπους εγνωσμένου κύρους και να επανεκκινηθεί η διαδικασία της αδειοδότησης»

«Ο διαγωνισμός ορίζει ότι παίρνει άδεια κάποιος όταν η εταιρία του δραστηριοποιείται μονό στη τηλεόραση. Η εταιρία του κ. Σαββίδη ασχολείται από ιχθυοκαλλιέργειες μέχρι τηλεόραση. Εκτός αν φέρει ο κ. Παππάς κάποια τροπολογία και πει ιχθυοκαλλιέργειες ίσον ντοκιμαντέρ ίσον τηλεόραση».

«Διαχρονικά οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να ελέγξουν την τηλεόραση αλλά αυτό που γίνεται τώρα είναι νέα διαπλοκή του χειρότερου είδους και η Ευρώπη θα αντιδράσει».

«Είναι Σοβιετικής έμπνευσης απόφαση να υπάρχουν μόνο 4 κανάλια και αυτό είναι κάτι που ουδείς Ευρωπαίος μπορεί να κατανοήσει και να ανεχθεί».

«Η ελληνική κοινωνία χρηματοδοτεί 3 κρατικά κανάλια και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι μπορούν να υπάρχουν μόνο άλλα 4 ιδιωτικά. Ενώ και στην Κύπρο των 800 χιλιάδων έχουν 7 κανάλια παγκυπριακής εμβέλειας».

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να λέει τα μεγαλύτερα ψέματα με τη μεγαλύτερη φυσικότητα».

«Αντί να φύγουμε από τα θαλασσοδάνεια και την ανομία, έχουμε ξανά δάνεια με τη βούλα του κόμματος και ξανά διαπλοκή».

«Δεν υπάρχει καμία αυταπάτη μονό απάτη. Ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος μαθητής της σχολής των δημαγωγών και των λαϊκιστών».

Αυτές ήταν μερικές από τις επισημάνσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha, με αφορμή το κυβερνητικό φιάσκο και το ναυάγιο του «Καλογρίτσας TV».

Αναλυτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

Για τις εξελίξεις με την άδεια Καλογρίτσα:
Ήταν σαφές ότι το θέμα δεν ήταν ο κ. Καλογρίτσας. Το θέμα είναι το ΣΥΡΙΖΑ TV. Απλώς βρέθηκε κάποια στιγμή, ένας επιχειρηματίας, ένας εργολάβος που είχε πολλά χρέη, o οποίος είχε πολλές υποχρεώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τους έκανε το χατίρι. «Θα μπω εγώ μπροστά, θα πάρουμε μια άδεια, και θα αποκτήσουμε ένα καθαρά συριζαϊκό κανάλι» ή για να είμαι ακριβής ένα κανάλι της παρέας του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα. Απ΄ ότι φαίνεται υπάρχουν ακόμα και άνθρωποι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που αποστασιοποιούνται απ΄αυτή την ιστορία.

Για το αν θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις:
Νομίζω ότι θα με προλάβει τις επόμενες μέρες ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας γιατί έχει καταλάβει τι του στήσανε. Τον είχαν διαβεβαιώσει ότι θα είναι περίπατος το να πάρει μια άδεια, και τελικά αποκαλύπτεται ότι είναι ένας γολγοθάς. Βλέπετε τώρα με τις έρευνες που γίνονται για την περιουσία του, για τα δάνεια, και τις εργολαβίες του. Είναι και δίκαιο. Έχει ευθύνες γι΄αυτό που γίνεται και πρέπει να βγει να πει ποιοι υπουργοί τον πίεζαν -εμείς ξέραμε για δύο υπουργούς που τον πιέζανε και τρεις, τέσσερις κομματικούς δημοσιογράφους που εμφανίζονται συχνά στο πλευρό του κ. Καλογρίτσα και τον έπειθαν ότι θα είναι περίπατος να γίνει καναλάρχης.
Σ’ αυτή την υπόθεση τον κ. Καλογρίτσα τον θεωρώ θύμα. Σαφώς έχει τις ευθύνες του γι’ αυτά που αποκαλύπτονται αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Για την υπόθεση της τηλεόρασης είναι ένας άνθρωπος που χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα, από την παρέα του Μαξίμου για να αποκτήσουν το ΣΥΡΙΖΑ TV. Δεν τα καταφέρανε.

Για το τι σχέδιο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεόραση:
Εμείς στο Ποτάμι θεωρούμε ότι αυτή η ιστορία ξεκινά από κάποιους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ο κ. Παππάς που πείθουν και τον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να γυρίσουμε στα σκηνικά του ‘80 και του ‘90. Προσπάθειες να ελέγξουν τα κανάλια έχουν κάνει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τον προηγούμενο αιώνα. Δεν είναι η πρώτη φορά. Κάποιοι στιγμή σκέφτηκαν ότι πρέπει να εκβιάσουμε τα κανάλια, να μπορούν τα κανάλια ανά πάσα στιγμή να εξαρτώνται από τον κ. Παππά. Άρα τι κάνουμε; “Μειώνουμε τον αριθμό των καναλιών, σε μια προσπάθεια σε αυτούς τους 4 να χωρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους δικούς μας”. Αυτοί οι τέσσερις αποκτούν σιγά-σιγά μια σχέση εξάρτησης με την κυβέρνηση, η οποία τους εκβιάζει: “να μη δώσω άλλες άδειες”.

Για την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης:
Ποιο σχέδιο της παρέας του Μαξίμου ήταν καλό; Ήταν καλό το σχέδιο της διαπραγμάτευσης -που μας στοίχισε κάποια δισεκατομμύρια; Δεν έχουν σωστά σχέδια. Δεν έχουν επεξεργασμένες πολιτικές. Το να ελέγξουν την τηλεόραση, είναι ένα σχέδιο πολύ παλιό, το έκαναν λοιπόν με απλές μεθόδους που αυτή τη φορά δεν τους βγήκαν.

Για το γεγονός ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες:
Υπάρχουν ποινικές ευθύνες σ΄ αυτή την υπόθεση. Θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Και με τα ασφαλιστικά μέτρα και με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Δε θέλω να μιλήσω όμως γι’ αυτές τις αποφάσεις γιατί δεν είναι έργο των πολιτικών. Yπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα και υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Όταν βεβαιώνεται από μια κυβερνητική επιτροπή ότι ένα βοσκοτόπι είναι αρκετό για να πάρει κάποιος μια τηλεοπτική άδεια, έναντι δεκάδων εκατομμυρίων, αυτός που το σφραγίζει έχει ποινικές ευθύνες, δεν έχει μόνο πολιτικές ευθύνες. Η επιτροπή για εμάς έχει ξεκάθαρα ποινικές ευθύνες και θα πρέπει να διερευνηθούν. Οι Γενικοί Γραμματείς και όλοι οι παρατρεχάμενοι του ΣΥΡΙΖΑ που βεβαιώνουν ότι με τα βοσκοτόπια μπορείς να πάρεις τηλεοπτική άδεια. Και χωρίς να ελέγξουν όλα τα «πόθεν έσχες» διεξοδικά. Δεν μιλώ μόνο για του κ. Καλογρίτσα.
Προφανώς θέλαμε να φύγουμε από το παλιό καθεστώς, γιατί υπήρχαν θαλασσοδάνεια, υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις. Δεν το αρνείται αυτό κανείς. Αλλά να πάμε σε ένα καθεστώς που είναι χειρότερο; Που κοροϊδεύει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες κατάμουτρα;

Για τον Ιβάν Σαββίδη:
O κ. Σαββίδης, μετά την έξοδό του από τη διαδικασία αδειοδότησης είπε στο περίπου -μιλά και στα ρώσικα – ότι “εγώ ήρθα εδώ γιατί μου είπαν να μπω μέσα μέσα μήπως πάρει παραπάνω λεφτά η κυβέρνηση και υπερηφανευτεί”. Αυτό περίπου είπε. Ότι “είναι λαγός”. Ερμηνεύτηκε απ΄ όλες τις εφημερίδες έτσι – αριστερές, δεξιές, κεντρώες. Μπορούμε όμως να προσδοκούμε κάτι διαφορετικό με την εξής έννοια: όλα τα φώτα της δημοσιότητας πια, όλοι οι δικαστές και η Ε.Ε. προσέχει αυτή τη διαδικασία. Θα είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να συνεχίσουν να κάνουν τις ίδιες τσαπατσουλιές. Ο διαγωνισμός ορίζει για παράδειγμα ότι κάποιος παίρνει άδεια όταν η εταιρεία του θα δραστηριοποιείτε μόνο στην τηλεόραση. Το αίτημα του κ. Σαββίδη είναι από μια εταιρεία που ασχολείται από τις ιχθυοκαλλιέργειες μέχρι την τηλεόραση. Εκτός αν φέρει ο κ. Παππάς κάποια τροπολογία και πει ότι ιχθυοκαλλιέργειες ίσον ντοκιμαντέρ ίσον τηλεόραση.

Για το τι πρέπει να γίνει με τις τηλεοπτικές άδειες:
Πρέπει να τολμήσει η κυβέρνηση να δώσει μια πολιτική λύση. Και να το συζητήσουμε από την αρχή. Να συναινέσουμε εξ αρχής όλοι, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, σε ένα ΕΣΡ. Να μη το σαμποτάρουμε. Εμείς κάναμε μια συγκεκριμένη πρόταση, με ανθρώπους εγνωσμένου κύρους και όχι κομματικούς υπαλλήλους. Να φτιάξουμε λοιπόν ένα ΕΣΡ, να πάρουμε πίσω την απόφαση της Βουλής και να βάλει μπροστά η κυβέρνηση τις διαδικασίες του ΕΣΡ που θα αποδώσει παραπάνω λεφτά στο ελληνικό δημόσιο και παραπάνω αξιοπιστία. Τα κανάλια όμως δεν πρέπει να είναι τέσσερα. Πρέπει να είναι τουλάχιστον οκτώ. Πληρώνουν ένα ποσό τα οκτώ κανάλια και ένα ποσό επί του τζίρου ετησίως. Προφανώς η τηλεοπτική συχνότητα πρέπει να αποδίδει κάτι στον ελληνικό λαό. Δεν είμαστε με το καθεστώς του παρελθόντος, με το καθεστώς της αυθαιρεσίας που ανέχτηκαν τόσα χρόνια.

Για την αναμενόμενη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
Θα ανεχτεί ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τέσσερα κανάλια; Τα όσα λένε αυτή την στιγμή οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι πολύ επικριτικά για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Είχαν συναινέσει και αυτοί, γιατί ήθελαν να τελειώνουν με μερικές πληγές του παρελθόντος. Αλλά βλέπουν πως αυτό που πάει να δημιουργηθεί είναι πολύ χειρότερο, μια μεγάλη πληγή και για τη δημοκρατία και για τη δημοσιογραφία, και για την οικονομία και για τον ανταγωνισμό. Ουσιαστικά, είναι μια νέα διαπλοκή χειρότερου είδους από αυτή που έχουμε γνωρίσει. Η Ευρώπη σύντομα θα αντιδράσει. Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήρε μια σοβιετικής έμπνευσης απόφαση για τα τέσσερα κανάλια. Αυτό στην Ευρώπη δεν μπορούν να το κατανοήσουν και να το ανεχτούν. Η Ευρώπη σε αυτά δεν παρεμβαίνει εν θερμώ. Δεν το έχει κάνει ούτε σε άλλα κράτη. Περιμένει να δει τις νομικές αποφάσεις και μετά θα βγάλει την απόφαση της.

Για το τηλεοπτικό καθεστώς που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:
Είναι λες και είμαστε στρατιωτικό καθεστώς. Θα έχουμε τέσσερα ιδιωτικά κανάλια και τρία κρατικά. Χρηματοδοτούμε τρία κρατικά κανάλια με τους λογαριασμούς μας. Τώρα μάλιστα θα γίνουν και νέες προσλήψεις. Αποφασίζουν ότι η χώρα χωράει τρία κρατικά κανάλια αλλά όλη η ιδιωτική αγορά θα πρέπει να συμπιεστεί σε τέσσερα κανάλια, που θα πρέπει να συναλλάσσονται με το γραφείο του κ. Παππά -του εκάστοτε κ. Παππά- για να δουν τι άλλο μπορούν να κερδίσουν.

Για εκείνους που κινούν τα νήματα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών:
Ο κύριος Τσίπρας δεν στέκει γερά στα πόδια του. Είναι η πρώτη φορά που είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει κάτι βρόμικο σε αυτή την παρέα. Το λέγαμε και παλιά, βλέποντας τη συμπεριφορά τους σε μικρότερα έργα και σε υποθέσεις εργολάβων κλπ. Τώρα ο ελληνικός λαός το βλέπει ξεκάθαρα. Είναι σαφές. Υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει τις καλύτερες σχέσεις με το περιβάλλον του κ. Τσίπρα. Ο κ. Καλογρίτσας. Παίρνει συνέχεια δάνεια από μια τράπεζα που μπορεί να καθοδηγεί η κυβέρνηση, όχι από μια τράπεζα συστημική, που είναι στο μικροσκόπιο των Ευρωπαίων. Η παρέα είναι σαφές ποια είναι. Είναι ο κ.Τσίπρας, που είναι ο αρχηγός, και κάποιοι υπουργοί του, οι πιο πιστοί. Ο κ. Σπίρτζης, που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα δημόσια έργα, για την πορεία της Τράπεζας Αττικής – από πολύ παλιά. Γιατί η υπόθεση της Τράπεζας Αττικής είναι μια υπόθεση που εμπλέκει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν να γίνουν κυβέρνηση. Θα τα δούμε αυτά στην πορεία. Ο κ. Σπίρτζης, λοιπόν, ο κ. Παππάς και ως αναπληρωματικά μέλη διάφοροι άλλοι υπουργοί, όποτε αυτό χρειαστεί. Δεν είναι ανάγκη σε αυτές τις υποθέσεις να έχεις πάρα πολλούς. Ο κ. Κουρουμπλής είναι μια από εδώ, μια από εκεί. Επειδή έχει και μια εμπειρία, έχει πάρει κάποιες αποστάσεις κάποιες στιγμές.

Για το ότι ο κ. Τσίπρας προσβάλλει και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ:
Είναι σαφές όμως ότι αυτή υπόθεση προσβάλλει κι έναν κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς, που πίστεψε ότι κάτι μπορεί να γίνει. Στους διαδρόμους της Βουλής δεν υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπουργοί όμως είναι συνυπεύθυνοι. Μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο, μετέχουν στην κυβέρνηση, που τα κάνει αυτά. Αντιλαμβάνομαι ότι ένας βουλευτής, μπορεί να μην έχει ευθύνη αλλά ένας υπουργός δεν μπορεί να βγάζει την ουρά του απέξω, όπως προσπάθησαν να κάνουν κάποιοι στις διαπραγματεύσεις, όταν μας έλεγαν στον διάδρομο «κάντε κάτι να μη βγούμε από την Ευρώπη» και από την άλλη έλεγαν «προχώρα Αλέξη». Έχουν μια ευθύνη.

Για το τι θα ρώταγε τον Τσίπρα, αν του έκανε πάλι μια συνέντευξη:
Γιατί τόση συχνή προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού; Έχω πει ότι συνεχίζει ο κ. Τσίπρας να λέει τα μεγαλύτερα ψέματα με τη μεγαλύτερη φυσικότητα. Τόλμησε στη Θεσσαλονίκη, τόλμησε στον τόπο του εγκλήματος, εκεί που είχε υποσχεθεί όλα αυτά που δεν έκανε – όλα δεν τα είχε υποσχεθεί; – να κοιτάξει τον κόσμο και να πει: «Έκανα ότι σας είχα υποσχεθεί». Αυτό δεν το λέω μόνο εναντίον του, το λέω και υπέρ του. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει άλλος, δεν μπορεί να το κάνει πολιτικά κάποιος με ευκολία. Δηλαδή να λες ψέματα στον κόσμο, να τον κοιτάς στα μάτια και να του λες «δεν λέω ψέματα». Δεν υπάρχει αυταπάτη, υπάρχει απάτη.

Για τον κ. Τσίπρα:
Ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος μαθητής της σχολής των δημαγωγών και των λαϊκιστών. Και οι λαϊκιστές και οι δημαγωγοί έχουν κάνει πολλά εγκλήματα, σ’ αυτή τη χώρα, δεν τα έχουν πληρώσει και συνεχίζει δυστυχώς αυτή η σχολή συνεχίζει να πουλάει στον ελληνικό λαό.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής