Περισσότερα χρήματα για την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας ζητά η Μαρία Σπυράκη

Μερίδιο από το επιπλέον ποσό των 836,600.000 ευρώ που ήρθε στην Ελλάδα για το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 ζητούν από κοινού η ευρωβουλευτής του Ε.Λ.Κ., Μαρία Σπυράκη με την ευρωβουλευτή και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Iskra Mihaylova.

PACIFIC-SUN

Αφορμή στάθηκε η διαπίστωση ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος αντιμετωπίζει πρόβλημα υποχρηματοδότησης από τα διαρθρωτικά ταμεία λόγω του ότι η περιοχή των Οινοφύτων/Σχηματαρίου, η οποία της ανήκει διοικητικά, στρεβλώνει την πραγματική εικόνα της οικονομίας της Περιφέρειας. Έχει υπολογιστεί, από μελέτη της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος, ότι αν εξαιρεθεί η συγκεκριμένη περιοχή  το Α.Ε.Π. της Περιφέρειας θα ήταν έως και 12% χαμηλότερο, άρα κατ΄ αρχήν  θα είχε μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Εξαιτίας αυτής της στρέβλωσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος, λαμβάνει χαμηλότερα ποσά από τα διαρθρωτικά ταμεία του ΕΣΠΑ, περιορίζοντας σημαντικά τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία. Η κοινή πρωτοβουλία της κυρίας Σπυράκη και της κυρίας Μιχαήλοβα προέκυψε μετά από συνάντηση στο Στρασβούργο με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Η κ. Σπυράκη, σε συνεργασία με την Iskra Mihaylova, την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (REGI), κατέθεσαν από κοινού ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας να διευκρινιστεί αν υπάρχει δυνατότητα να προσαρμοσθούν τα κριτήρια κατανομής των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων ειδικά σε ό,τι αφορά τους πρόσθετους πόρους για την Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής