Παράδοση – παραλαβή των καθηκόντων του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβής των καθηκόντων του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο στον Βασίλη Κικίλια.

PACIFIC-SUN

Στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβής των καθηκόντων του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο στον Βασίλη Κικίλια.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής ανέφεραν:  Γιώργος Κουμουτσάκος: «Με μεγάλη χαρά, σας συναντούμε, σήμερα εδώ, λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ο εξαίρετος συνάδελφος και φίλος Βασίλης Κικίλιας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο γιατί στο ξεκίνημα της πορείας του ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μου ανέθεσε την ευθύνη της κρίσιμης θέσης του Εκπροσώπου Τύπου, όσο και γιατί μου εμπιστεύεται σήμερα τον κρίσιμο τομέα των Εξωτερικών Υποθέσεων.

Είναι προφανές ότι αισθάνομαι βαριά την ευθύνη, καθώς συνωστίζονται στον εθνικό ορίζοντα πολύ κρίσιμα ζητήματα: το Κυπριακό, η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι σχέσεις με την Αλβανία. Και, βέβαια, όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που, αυξάνονται η αβεβαιότητα και οι εντάσεις, όχι μόνο στη γειτονιά μας, αλλά και στην Ευρώπη και διεθνώς.

Ως Εκπρόσωπος Τύπου επιχείρησα, με όλες τις δυνάμεις μου, να υποστηρίξω και να αναδείξω στους πολίτες την προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια αναζωογονημένη, μεταρρυθμιστική και σύγχρονη Νέα Δημοκρατία, προτάσσοντας την αξία των επιχειρημάτων και τη δύναμη των θέσεων. Η σύγκρουση, που είναι στην καρδιά της πολιτικής λειτουργίας, είναι δημιουργική όταν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Όταν φωτίζει τις πραγματικές συνθήκες και εξελίσσεται, χωρίς κραυγές, με σεβασμό στο δημοκρατικό πλαίσιο και τους κανόνες του.

Με οδηγό την ίδια αντίληψη θα συνεχίσω τη μάχη της υπεράσπισης αρχών και θέσεων ειδικά των εθνικών μας θεμάτων και των συμφερόντων της πατρίδας από τη νέα μου θέση.

Ταυτόχρονα, με επιμονή και αποφασιστικότητα, θα περάσω από το κρίσιμο καθήκον της έκφρασης θέσεων, στη μόνη δράση που δίνει ουσιαστικό νόημα και αποτέλεσμα. Στην άμεση και απευθείας επικοινωνία με τους πολίτες. Θα το κάνω με την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία με Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί, σήμερα, δύναμη πολιτικής αναφοράς για το μέλλον. Αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση και πόλο ελπίδας για την Ελλάδα. Τη μόνη εναλλακτική λύση ελπίδας για τους Έλληνες.

Παρακαλώ τον φίλο και συνάδελφο Βασίλη Κικίλια να σας πει δυο κουβέντες στο ξεκίνημα μιας πολύ παραγωγικής, ουσιαστικής σχέσης μεταξύ του Εκπροσώπου του Κόμματος και των εκπροσώπων της κοινής γνώμης, των πολιτών, των φορέων του δημοκρατικού ελέγχου, που – σε μεγάλο βαθμό – είστε εσείς και το λειτούργημα που ασκείτε.

Θέλω, από την καρδιά μου, να ευχαριστήσω για την Άψογη – με “Α” κεφαλαίο – καθημερινή συνεργασία τον επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Κόμματος κ. Μακάριο Λαζαρίδη. Είχαμε μια συνεργασία, παραγωγική και ασυννέφιαστη, κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών. Δεν απέκτησα μόνο έναν καλό συνεργάτη, αλλά και έναν διαχρονικό φίλο. Κι αυτό είναι πολύτιμο στην εποχή μας και ειδικά στην πολιτική. Διότι στην εποχή μας, σε αυτές τις συγκυρίες δύσκολα αποκτάς φίλους. Είμαι τυχερός λοιπόν.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά όλο το επικοινωνιακό επιτελείο με το οποίο συνεργαστήκαμε, προεξέχοντος βέβαια του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έχει αναλάβει βαρύ φορτίο για την από εδώ και πέρα πολύ κρίσιμη περίοδο για την πολιτική μάχη που πρέπει και είμαστε βέβαιοι όλοι ότι θα δικαιώσει τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, για τους δημοσιογράφους, θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για αυτή τη συνεργασία των σχεδόν 11 μηνών. Πιστεύω ότι και εσείς και εγώ προσπαθήσαμε με τον τρόπο μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν στην υπηρεσία μιας πλήρους αξιόπιστης, σοβαρής και αξιοπρεπούς ενημέρωσης για όλους».

Βασίλης Κικίλιας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμένα, να επιλέγομαι για Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τα πολύ καλά θερμά του λόγια, το φίλο μου, τον Γιώργο Κουμουτσάκο και να υπερθεματίσω λέγοντας ότι, πράγματι, είναι πολύ καίρια η θέση και η ευθύνη που αναλαμβάνει. Αισθάνομαι ότι γεωστρατηγικά η περιοχή και ό,τι μπορεί να φέρει τους επόμενους μήνες, είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τη χώρα μας.

Προσβλέπω σε μία, ειλικρινή, ζωντανή και πραγματική συνεργασία με εσάς. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει στον επαγγελματία της ενημέρωσης, το δημοσιογράφο, η αγωνία του ρεπορτάζ και ιδιαίτερα η αγωνία των συνθηκών, κάτω από τις οποίες ασκείτε το λειτούργημά σας αυτήν την εποχή. Θα σεβαστούμε αυτήν την αγωνία και τη διάθεση για επαγγελματική και ειλικρινή σχέση και εγώ και οι συνεργάτες μου.

Όπως γνωρίζετε η θέση του Εκπροσώπου Τύπου έχει να κάνει με τη δυνατότητα, μέσω εσάς, να επικοινωνήσει η Νέα Δημοκρατία με την κοινωνία. Δεν είναι κατά τη γνώμη μας, ικανή και αναγκαία συνθήκη η απάντηση, για την απάντηση μόνο, στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Η αγωνία μας, το μέλημά μας και η φροντίδα μας, είναι να μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμά μας στα πλατιά κοινωνικά στρώματα, στους συμπολίτες μας. Αγωνιούν να μάθουν ποιο είναι το επόμενο βήμα, αν υπάρχει ελπίδα. Κατά τη γνώμη μας, η Αλήθεια είναι η νέα Ελλάδα. Λυτρώνει τον κόσμο. Και αυτή θα κληθούμε να υπηρετήσουμε.

Για μία ακόμη φορά, εύχομαι καλή επιτυχία στον Γ. Κουμουτσάκο στα νέα του καθήκοντα.

Προσβλέπω σε μία εξαιρετική συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Λαζαρίδη, τον επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, τον κ. Θεοδωρικάκο, τους αναπληρωτές, φίλους και συνεργάτες. Σε ανθρώπινο, πρώτα από όλα, επίπεδο και μετά σε επαγγελματικό, γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ανώτερες όλων».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής