Παππάς: Δεν καταργείται ο νόμος, θα τον εφαρμόσει το ΕΣΡ

«Εάν βγει το ΕΣΡ την ερχόμενη εβδομάδα και πει ότι σύντομα θα έχουμε τηλεοπτικές άδειες θα περιμένουμε. Εάν, όμως, μας πει ότι θα χρειαστούν δυο χρόνια θα πρέπει να αναλάβουμε ως κυβέρνηση της ευθύνες μας», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

PACIFIC-SUN

«Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί, η μόνη αλλαγή είναι ότι το ‘αιτιολογημένη γνώμη’’ του ΕΣΡ γίνεται ‘‘σύμφωνη’’» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Εγώ αισθάνομαι ότι στην όλη διαδικασία μπήκε ένα φρένο. Αυτή τη στιγμή δεν ακούω κανέναν να λέει ότι δεν πρέπει να δοθούν τηλεοπτικές άδειες». «Τυπικά δεν έχει καταπέσει ο διαγωνισμός, συζητάμε επί των φημών» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Για τον ρόλο του ΕΣΡ στη διαδικασία αδειοδότησης ο κ. Παππάς είπε: «Το ΕΣΡ θα εφαρμόσει τον νόμο 4339 για την αδειοδότηση. Το νόμο 4339 τον ψήφισαν τα κόμματα της συμπολίτευσης και σε αρκετά άρθρα του τα κόμματα της αντιπολίτευσης, 9 από τα 16 άρθρα. Ψηφίζουμε νομό που η καρδιά του έχει ψηφιστεί και από κόμματα της αντιπολίτευσης, και εφαρμόσαμε το Σύνταγμα σε όλα τα στάδια».

«Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ. Δεν υπάρχει λόγος καχυποψίας από την πλευρά της ΝΔ, είναι δεδομένο ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ. Εάν υπάρξει εμπλοκή θα πρέπει να δώσουμε μια προσωρινή λύση. Θα δω τι θα απαντήσει σήμερα η ΝΔ στη Βουλή», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι θα πράξει ο ίδιος, αν η Νέα Δημοκρατία επιμείνει στην κατάργηση του νόμου.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής