Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τους νέους

Δύο προτάσεις για τους νέους, την εξαίρεση των δαπανών εκπαίδευσης από το Σύμφωνο Σταθερότητας και τη ρήτρα απασχόλησης και κατάρτισης στις επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το πακέτο Γιούνκερ, πρότεινε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

PACIFIC-SUN

Η Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. εκπροσώπησε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Διάσκεψη των Σοσιαλδημοκρατικών Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΕΕ, που έλαβε χώρα στο Παρίσι στις 12-13 Σεπτεμβρίου 2016 και είχε ως ειδικότερο θέμα την απασχόληση των νέων.

Η Διάσκεψη προετοίμασε πρόταση για το Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Κινητικότητας των νέων, προκειμένου να αποτελέσει εισήγηση των Σοσιαλιστών Ηγετών στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Μπρατισλάβα.

Στη συνάντηση εργασίας επιβεβαιώθηκε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει ως προϋπόθεση η νεολαία να αποτελέσει πραγματική προτεραιότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Οι νέοι, οι φοιτητές και σπουδαστές, οι εργαζόμενοι σε μαθητεία και οι άνεργοι πρέπει να ενισχυθούν ουσιαστικά με την έμπρακτη διευκόλυνση της μετακίνησής τους εντός της ΕΕ, την εξασφάλιση της δυνατότητας παραμονής σε άλλες χώρες της ΕΕ στο πλαίσιο προγραμμάτων εθελοντισμού, κατάρτισης και μαθητείας, και την αμοιβαία αναγνώριση των προσόντων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο μη τυπικής εκπαίδευσης.

Αναγνωρίστηκε ότι οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προωθούν με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο τους στόχους της διάσκεψης. Για το λόγο αυτό έτυχαν ευρύτερης αποδοχής και είναι πιθανό η ρήτρα απασχόλησης νέων στο πακέτο Γιούνκερ να αποτελέσει θέση που θα σταλεί στην Σύνοδο Κορυφής της Μπρατισλάβα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής