ΝΔ: Σε τραγική κατάσταση το ΕΤΕΑ

«Ελπίζουμε η νέα υπουργός να μην μείνει απαθής και να σταματήσει να παίζει το τραγικό επικοινωνιακό παιχνίδι των επιστολών του προκατόχου της, που περιέπαιζε με την αγωνία των συνταξιούχων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.

PACIFIC-SUN

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για την τραγική κατάσταση του ΕΤΕΑ και την αδυναμία καταβολής των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να μην αφήσει  τίποτα όρθιο στο πέρασμά της.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, το ΕΤΕΑ έχει προχωρήσει  σε αλλεπάλληλες ρευστοποιήσεις ομολόγων συνολικού ύψους 300.000.000 ευρώ από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Διοίκηση του ταμείου, από το σπάσιμο των ομολόγων:

Τα 55.000.000 ευρώ έσπασαν για να πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουλίου.

Τα 30.000.000 ευρώ ρευστοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι συντάξεις του Αυγούστου, που ήταν και ο πρώτος μήνας των μειώσεων.

Τα 50.000.000 ευρώ έσπασαν για να πληρωθούν οι συντάξεις του Νοεμβρίου, που ήταν ο πρώτος μήνας των αναδρομικών μειώσεων κατά 50 ευρώ από κάθε σύνταξη.

Τα 70.000.000 ευρώ θα ρευστοποιηθούν με νέα – χθεσινή – απόφαση του Ταμείου για να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Δεκεμβρίου (καθώς λείπουν 45.000.000 ευρώ) και οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2017, από τις οποίες λείπουν 25.000.000 ευρώ.

Ελπίζουμε η νέα Υπουργός  Εργασίας να πει την αλήθεια στους χιλιάδες συνταξιούχους, που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται, εξαιτίας των χειρισμών μιας ανίκανης Κυβέρνησης.

Ελπίζουμε η νέα Υπουργός να μην μείνει απαθής και να σταματήσει να παίζει το τραγικό επικοινωνιακό παιχνίδι των επιστολών του προκατόχου της, που περιέπαιζε με την αγωνία  των συνταξιούχων.

Μόνη λύση είναι η αλλαγή διακυβέρνησης του τόπου.

Μοναδική διέξοδος είναι η ” Συμφωνία Αλήθειας” της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής