ΝΔ: Απροστάτευτες οι … προστατευόμενες περιοχές, λόγω ανικανότητας

«Τα οικοσυστήματα των προστατευόμενων περιοχών της χώρας, διατρέχουν κίνδυνο από την μη αξιοποίηση του προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" (ΕΠΥΜΕΠΑΑ)», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης και ο υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Σκρέκας.

PACIFIC-SUN

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: 

«Οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας, είναι τελικά οι ίδιοι απροστάτευτοι απέναντι στην ανικανότητα μιας Κυβέρνησης δήθεν … ευαίσθητης σε οικολογικά ζητήματα.

Ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρήκε έτοιμο και με ωριμότητα πολλών έργων το μεγαλύτερο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα, εδώ και δύο χρόνια δεν μπόρεσε αξιοποιήσει ούτε ένα ευρώ από τα προβλεπόμενα στο νέο ΕΣΠΑ κονδύλια για τη στήριξη των φορέων αυτών.

Η κυβερνητική ανικανότητα, στην περίπτωση αυτή, δεν γεννά μόνο κινδύνους απώλειας ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και κινδύνους απώλειας ή υποβάθμισης πολύτιμου και συχνά αναντικατάστατου φυσικού πλούτου!

Τα οικοσυστήματα προστατευόμενων περιοχών κινδυνεύουν κι αυτά από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής