Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός θέλει να διχάσει την κοινωνία και όχι να ενώσει

Με κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, κατηγορώντας τον ότι τόσο στα θέματα Παιδείας όσο και στις σχέσεις με την Εκκλησία, επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι, ο πρωθυπουργός αφιέρωσε 20 λεπτά της ομιλίας του, για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση «Φαίνεται ότι ο λογογράφος σας έκανε λάθος και σας έδωσε την ομιλία προ τριών μηνών. Δεν έχετε ακούσει τίποτε το τελευταίο διάστημα για τις τηλεοπτικές άδειες και για τον κ. Καλογρίτσα» και πρόσθεσε ότι, «δεν έρχεστε ως κατήγορος στο θέμα της διαπλοκής αλλά ως απολογούμενος».

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι αναφέρθηκε περισσότερο στα θέματα της επικαιρότητας και της διαπλοκής και λιγότερο στα θέματα της Παιδείας, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Κύριε Τσίπρα ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα θέματα της Παιδείας και όχι πως θα ελέγξετε εσείς το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης» και υποστήριξε ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει ακόμη και στο θέμα της Παιδείας, ενώ «σκοπός δικός μας είναι να ενώσουμε» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των αιωνίων φοιτητών, λέγοντας πως υποψιάζεται πως ο κ. Φίλης αποφάσισε να πάρει το πτυχίο του, καθώς είναι ο ίδιος αιώνιος φοιτητής για αυτό στηρίζει τη ρύθμιση.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών και την διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Σε αυτή την τυφλή πορεία σύγκρουσης δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός η Εκκλησία της Ελλάδος», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι είναι μία σύγκρουση ανούσια που διχάζει τον λαό και προσβάλλει και την Εκκλησία.

«Κανείς δεν έχει αντίρρηση για την ανάγκη εξέλιξης του μαθήματος των θρησκευτικών, ούτε η Εκκλησία, αλλά αυτό κατόπιν μελέτης και όχι συγκρουσιακά. Η αλήθεια είναι ότι το μάθημα των θρησκευτικών ήταν μία ακόμη αφορμή για να δρομολογήσετε μία σύγκρουση», ανέφερε και στη συνέχεια, διάβασε την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που μεταξύ άλλων αναφέρει πως δεν έγινε καμία ουσιαστική συνεννόηση πριν την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως ο κ. Φίλης προσβάλλει την Εκκλησία της Ελλάδος με την ανιστορικότητα του.

Υπογράμμισε ότι η μεταρρύθμιση στην Παιδεία είναι προτεραιότητα για τη ΝΔ και στο προσεχές διάστημα θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του κόμματος. Σημείωσε πάντως ότι «οι βασικοί μας άξονες είναι ελεύθερο σχολείο, αδέσμευτο πανεπιστήμιο» και προσέθεσε ότι «μιλάμε για τις έννοιες της αξιοκρατίας, της αριστείας και της αξιολόγησης».

Παρουσίασε ακόμη, κάποιες από τις κατευθυντήριες γραμμές της Νέας Δημοκρατίας:

  • Κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από παιδικό σταθμό.
  • Ενιαίος τύπος για όλα τα σχολεία με αναβαθμισμένο όμως προγραμμα
  • Επαναφορά των πρότυπων πειραματικών σχολείων.
  • Απόλυτη αξιοκρατία στην επιλογή των 13 περιφερειακών διευθυντών.
  • Μεγαλύτερη ευελιξία στις σχολικές μονάδες.
  • Δυνατότητα, οι δάσκαλοι και καθηγητές να επιλέγουν το βιβλίο που θα διδάσκουν.
  • Δημιουργία πρότυπων επαγγελματικών λυκείων.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής