Λαφαζάνης: Μέγα σκάνδαλο το ξεπούλημα του Ελληνικού

«Μέγα σκάνδαλο, ξεπούλημα, χαριστική και φωτογραφική πώληση» χαρακτηρίζει την πώληση του Ελληνικού ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στις δηλώσεις του, ενώ αναφέρει ότι «το δημόσιο θα πληρώσει 2,5 φορές το τίμημα».

PACIFIC-SUN

«Μέγα σκάνδαλο, ξεπούλημα, χαριστική και φωτογραφική πώληση» χαρακτηρίζει την πώληση του Ελληνικού ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στις δηλώσεις του, ενώ αναφέρει ότι «το δημόσιο θα πληρώσει 2,5 φορές το τίμημα».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει, ότι «ξεκινά σήμερα στη Βουλή, υπό το γενικό σιωπητήριο των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, η συζήτηση και ψήφιση με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές, της Σύμβασης για το ξεπούλημα του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του μοναδικού παραθαλάσσιου μετώπου ακόμα και του αιγιαλού, σε 3,5 χλμ. ακτογραμμής.

Το ξεπούλημα του Ελληνικού με μια Σύμβαση, που αποτελεί εγκώμιον να αποκληθεί αποικιοκρατική, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επαχθή σκάνδαλα στα χρονικά αυτού του τόπου και συνιστά μια πρωτοφανή χαριστική – φωτογραφική πράξη, που συγκροτεί ένα πελώριο και ειδεχθέστατο εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ο καλύτερος παραθαλάσσιος χώρος της Μεσογείου, έκτασης πολύ πάνω από έξι χιλιάδες στρέμματα, ξεπουλιέται κοψοχρονιά έναντι πραγματικής παρούσης αξίας λιγότερης από 600 εκ. ευρώ, δηλαδή με 100 ευρώ το τ.μ., την ώρα που ο αγοραστής θα έχει δικαίωμα να κτίσει και να τσιμεντοποιήσει περίπου 3 εκατομμύρια τ.μ.».

Για την μετεγκατάσταση από το Ελληνικό των δημόσιων ή κοινωφελών δραστηριοτήτων, το δημόσιο σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «θα πληρώσει πάνω από 1,5 δισ., δηλαδή δυόμιση φορές πάνω από το τίμημα που υποτίθεται θα εισπράξει».

Τις 90.000 θέσεις εργασίας, ο κ. Λαφαζάνης λέει: «δεν είναι τίποτα άλλο παρά όνειρο θερινής νυκτός και διάτρητο προπαγανδιστικό τρυκ των επενδυτών που μηρυκάζουν τα παπαγαλάκια τους».

«Τα κέρδη, φυσικά, του ομίλου Λάτση από αυτήν τη συναλλαγή σκάνδαλο θα είναι μοναδικά, αφού απορρέουν από το κτίσιμο πάνω στο κύμα μιας ολόκληρης παραθαλάσσιας πόλης – κατοικιών για πλούσιους, το υπερτοπικό κέντρο εμπορίου, το διεθνές κέντρο ψυχαγωγίας με καζίνο και ξενοδοχεία, από ιδιωτικά σχολεία πανεπιστημιακής στάθμης και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός και το είδος», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης κάνει λόγο για «σκάνδαλο ολκής και εθνικών διαστάσεων», το οποίο, «ελάχιστα συγκινεί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα μέσα ενημέρωσης» και πως το σκάνδαλο αυτό «προωθείται όχι μόνο από την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά συναινετικά απ’ όλα τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ), ενώ η υπόθεση αφορά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, διασυνδεδεμένα, σχεδόν, με όλη την οικονομική ολιγαρχία».

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει: «οι υπαρκτές πολιτικές και ποινικές ευθύνες αργά ή γρήγορα και μάλλον γρήγορα, θα αποδοθούν. Οι ένοχοι και οι συνένοχοι θα στιγματιστούν και θα πληρώσουν» και καλεί τον κόσμο στο Σύνταγμα την Τετάρτη στις 6:30 μ.μ., έξω από τη Βουλή, ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής