Λαφαζάνης: «Άκρα του τάφου σιωπή στα ΜΜΕ» για το ξεπούλημα του Ελληνικού

«Άκρα του τάφου σιωπή στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης» καταγγέλλει ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για τη στάση τους στο συναινετικό μνημονιακό και εγκληματικό, όπως το χαρακτηρίζει, ξεπούλημα του ελληνικού.

PACIFIC-SUN

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης λέει «Προξενεί εντύπωση πως ενώ τα σκάνδαλα βρίσκονται στο προσκήνιο, κυριαρχεί άκρα του τάφου σιωπή, πλην μεμονωμένων εξαιρέσεων, για την, σχεδόν, συναινετική, με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές, ψήφιση από την Επιτροπή της Βουλής, της σκανδαλώδους χαριστικής, φωτογραφικής και αποικιακής Σύμβασης για το ξεπούλημα του Ελληνικού, του καλύτερου, ίσως, αναξιοποίητου παραθαλάσσιου φιλέτου της Μεσογείου. Προφανώς τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης μαζί με σύσσωμο το μνημονιακό κατεστημένο, χειροκροτούν και επικροτούν, καλύπτουν και συγκαλύπτουν τα συμφέροντα που αρπάζουν κοψοχρονιά το «Ελληνικό» φιλέτο».

Εν όψει της ψήφισης της Σύμβασης από την Ολομέλεια της Βουλής, ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε τονίζει «δεν είναι δυνατόν να ξεπουλά η κυβέρνηση και τα μνημονιακά συνεταιράκια της το Ελληνικό και μάλιστα έναντι το πολύ 600 εκ. ευρώ παρούσης αξίας, την ίδια ώρα που το δημόσιο θα καταγράψει πολλαπλάσιες απώλειες και μόνο από τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών και υποδομών θα πληρώσει δυόμιση φορές το τίμημα του αγοραστή, δηλαδή πάνω από 1,5 δισ. ευρώ».

Επιπρόσθετα, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι η «Αθηναϊκή Ριβιέρα από το Σούνιο ως το Πέραμα», που όπως τονίζεται συνιστά το κοινό όραμα του ελληνικού μνημονιακού κατεστημένου, δεν είναι τίποτα άλλο από την τσιμεντοποίηση, την καζινοποίηση και την κερδοσκοπική καταπάτηση της παραλιακής ζώνης με δεκάδες εκατομμύρια κτισμένα τετραγωνικά μέτρα, με φυτεμένες πάνω στο κύμα πόλεις ουρανοξυστών για τους πολύ πλούσιους, με δυσθεώρητα εμπορικά κέντρα, που θα πνίξουν τις τοπικές αγορές και την απασχόληση. Και όλα αυτά εν μέσω απαξιωμένων παραθαλάσσιων Δήμων που θα βυθίζονται στην φτώχεια και την εξαθλίωση και οι πολίτες τους, που θα φωνάζουν «θάλαττα, θάλλατα» δεν θα μπορούν να την πλησιάσουν γιατί θα κοστίζει «ο κούκος αηδόνι».

Ως εναλλακτική λύση, η Λαϊκή Ενότητα προτείνει «την τεκμηριωμένη, αξιόπιστη, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση του Πολυτεχνείου που μετατρέπει το χώρο του Ελληνικού σε μητροπολιτικό πάρκο ήπιων παρεμβάσεων και λειτουργιών, ευάριθμης απασχόλησης, ανοικτό στους πολίτες και πρώτα απ’ όλα στη νεολαία και τα παιδιά».

Τέλος, ο Παναγώτης Λαφαζάνης τονίζει, «ο αγώνας αυτός για το Ελληνικό ως Μητροπολιτικό Πάρκο ήπιων ψυχαγωγικών, πολιτιστικών, αθλητικών λειτουργιών δεν τελειώνει με την ψήφιση της σκανδαλώδους χαριστικής Σύμβασης του Ελληνικού στον όμιλο Λάτση.
Αυτός ο αγώνας θα συνεχισθεί μέχρι την ματαίωση και ακύρωση της παράνομης πώλησης και την απόδοση ευθυνών σε όσους την συνυπέγραψαν».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής