Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποκαταστήσει το ρόλο των Συμβουλίων στα Πανεπιστήμια»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα με τους προέδρους και αναπληρωτές προέδρους των Συμβουλίων των Α.Ε.Ι. της χώρας, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στο σημαντικό αυτό θεσμό και την εν γένει προσφορά τους στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

PACIFIC-SUN

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής δήλωση: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τους Προέδρους και με μέλη των Συμβουλίων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Τους ευχαρίστησα για τη σημαντική συμβολή τους σε ένα θεσμό – τομή. Ένα θεσμό που συμβολίζει τον εκσυγχρονισμό, την ποιότητα και τη διαφάνεια στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Συζήτησα μαζί τους για τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει, εδώ και ενάμιση χρόνο, από τις συνεχείς κυβερνητικές παλινωδίες και επιθέσεις. Επιθέσεις οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα τις πρόσφατες, μαζικές παραιτήσεις πολλών διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο θεσμός των Συμβουλίων έτυχε πρωτοφανούς πολιτικής και ακαδημαϊκής συναίνεσης, όταν δημιουργήθηκε. Δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση έχει στόχο την αποδυνάμωση και υποβάθμιση του θεσμού. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει ένα τόσο ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό, που ανιδιοτελώς προσφέρει στην αναβάθμιση και εξωστρέφεια του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Δεσμεύομαι, προσωπικά, ότι η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποκαταστήσει το ρόλο των Συμβουλίων με όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής