Κουτσούμπας: Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ

«Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο του κόμματός του ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.

PACIFIC-SUN

«Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο του κόμματός του ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «ιμπεριαλιστικό κράτος, που εκτός των άλλων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την καπιταλιστική οικονομική κρίση, ηγείται των κορακιών του ΔΝΤ, που ματώνουν και τον ελληνικό λαό», και συνέχισε: «ενός κράτους που προκαλεί στρατιωτικά πραξικοπήματα, που προκαλεί επεμβάσεις, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από την Ουκρανία μέχρι την Ανατ. Μεσόγειο, τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική. Ενός κράτους που δολοφονεί αμάχους σε αυτές τις χώρες, που προκαλεί το μεγάλο κύμα των προσφυγικών ροών, που ταλαιπωρούν και ξεριζώνουν χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπους από τις εστίες τους, ταλαιπωρώντας τους ίδιους, ταλαιπωρώντας τον ελληνικό λαό, τα νησιά του Αιγαίου».

«Απέναντι σε αυτή την πρόκληση και για το παρελθόν των ΗΠΑ και για το πρόσφατο παρόν, αλλά και για το σήμερα, με όλα αυτά που κάνει, το ΚΚΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το σύνολο του ελληνικού λαού και οι φιλειρηνικές δυνάμεις αντιτάσσουν ένα βροντερό όχι, απέναντι στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, τις λυκοσυμμαχίες τους και τους πολέμους τους», συνέχισε.

«Είναι απαράδεκτο, καταγγέλλουμε – και από αυτό το βήμα – την κυβέρνηση της πρώτης φοράς, υποτίθεται, αριστεράς των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου σήμερα στην Αθήνα. Απαντάμε αγωνιστικά, βρισκόμαστε εδώ, είμαστε στις επάλξεις, συγκεντρωνόμαστε, διαδηλώνουμε, γιατί ακριβώς δεν υποτασσόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε, δε δίνουμε ούτε τη γη ούτε και νερό στους φονιάδες των λαών», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής