Κουντουρά: Σε εξέλιξη η αδειοδότηση 15 σύνθετων καταλυμάτων

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αδειοδότησης 15 Σύνθετων Τουριστικών Καταλυμάτων, και περίπου 150 έργα νέων ξενοδοχείων και επέκτασης και εκσυγχρονισμού υπαρχόντων, όλα στις κατηγορίες των 4 και 5 αστέρων και δυναμικότητας άνω των 300 κλινών το καθένα», τόνισε σήμερα η αν. υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας σήμερα στο EU Arab World Summit.

PACIFIC-SUN

«Μόνο το 2015», πρόσθεσε, «άνοιξαν περισσότερα από 40 νέα πεντάστερα ξενοδοχεία, ενώ στην Αθήνα προστέθηκαν 7 νέες μονάδες και πολλές ακόμη προγραμματίζονται για το 2017 από ξένους επενδυτικούς ομίλους και σχήματα».

Η κ. Κουντουρά επεσήμανε ότι «Με δεδομένο το ενδιαφέρον αραβικών ομίλων να συμμετάσχουν  σε μεγάλες επενδύσεις στην Αττική όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης και το Ελληνικό πιστεύουμε ότι είναι πλέον πιο ώριμες οι συνθήκες από ποτέ για τις αραβικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν επωφελώς τις σημαντικές ευκαιρίες στο δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα».

«Το brand-name Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο ελκυστική και ανταγωνιστική πρόταση, για νέες ευκαιρίες και νέες επιχειρηματικές κινήσεις στη Μεσόγειο και την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός στη συνέχεια μίλησε για τις δράσεις του υπουργείου, που είχαν στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Μέση Ανατολή, οι οποίες όπως τόνισε απέφεραν «το 2016 διψήφια αύξηση και με βάση τις εκτιμήσεις της τουριστικής αγοράς, η δυναμική αυτή αποτυπώνεται έντονα και σε ακόμη υψηλότερη ζήτηση προς ελληνικούς προορισμούς για το 2017».

«Η Ελλάδα είναι ο απόλυτος προορισμός στην Μεσόγειο και την Ευρώπη για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο. Ξεχωρίζει και αναγνωρίζεται διεθνώς για την αυθεντικότητά της, τη φιλικότητα της, το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας και την πολύ ζεστή, χαρακτηριστική ελληνική φιλοξενία», είπε η υπουργός.

«Καλύπτουμε και τις πιο υψηλές απαιτήσεις των επισκεπτών μας κάθε ηλικίας και κάθε ειδικού ενδιαφέροντος προσφέροντας μοναδικές επιλογές όλο το χρόνο για διακοπές οικογενειών ζευγαριών και ατόμων τρίτης ηλικίας, επισκέψεις με φίλους, επαγγελματικά ταξίδια, οργανωμένες διακοπές ή μεμονωμένα ταξίδια», τόνισε η κ. Κουντουρά, απευθύνοντας κάλεσμα στα αραβικά κεφάλαια να επενδύσουν στον ελληνικό τουρισμό.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής