ΚΚΕ: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α.

Επίθεση στην κυβέρνηση κάνει το ΚΚΕ, μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Βραδυνή της Κυριακής, λέγοντας ότι η ευθύνη για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της βρίσκεται στην ίδια την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

PACIFIC-SUN

«Μετά τις επισκέψεις κυβερνητικών βουλευτών στο Καστελόριζο, μαζί με τους ναζιστές Χρυσαυγίτες, ένας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να υποστηρίξει ουσιαστικά, ότι πρέπει να υπάρχει σύγκλιση με τη Χ.Α. και να ενθαρρυνθεί η υπαγωγή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στους θεσμούς της δημοκρατίας», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Η ευθύνη γι’ αυτά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α. βρίσκεται στην ίδια την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων αστικών κομμάτων, που – αν μη τι άλλο – δεν έχουν διδαχθεί κι απ’ το γεγονός, ότι ιστορικά η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συνέβαλε στο δυνάμωμά του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Τι δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι σε πολλούς δεν άρεσε η εικόνα της συνύπαρξης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α. στο Καστελόριζο και στη Ρω. «Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα», πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής