Κικίλιας: Αναγκαίος ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών

Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας Χίου, δήλωσε:

PACIFIC-SUN

«Για πολλοστή φορά γίναμε χθες το βράδυ μάρτυρες νέων επεισοδίων στους καταυλισμούς προσφύγων – μεταναστών, με πρωτοφανείς καταστροφές. Τα επεισόδια στη Σούδα της Χίου, είχαν ως τραγικό απολογισμό φωτιές εντός του καταυλισμού, φωτιές σε γειτονικά σπίτια, καμένα αυτοκίνητα και καταστήματα.

Τραγικότερο όλων; H κατοχή ηλεκτρικού εξοπλισμού taser από μετανάστες, η οποία έκανε πολύ δύσκολη την  προσπάθεια των Μ.Α.Τ. να τους αναχαιτίσουν. Όπως και το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν σίδερα και ξύλα, προκειμένου να αμυνθούν και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει επανειλημμένως επισημάνει την ανάγκη διαχωρισμού προσφύγων και μεταναστών, αλλά και αυτή της έγκαιρης στελέχωσης των καταυλισμών με κατάλληλο διοικητικό προσωπικό και, κυρίως, τον ορισμό ενός υπευθύνου ανά καταυλισμό στον οποίο θα αποδίδεται και η ευθύνη.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αποφασίσει επιτέλους η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πράξει τα αυτονόητα;

Μέχρι πότε οι ιδεοληψίες μιας ανίκανης, δήθεν ανθρωπιστικής Κυβέρνησης, θα γίνονται εμπόδιο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας; Δεν επιτρέπεται άλλη ανοχή!».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής