Θεοδωράκης: Όταν μιλάμε για αποκομματικοποίηση του κράτους δεν μας χειροκροτά κανείς, ούτε στα δεξιά, ούτε στα αριστερά

PACIFIC-SUN

«Η διαφορά όλων των άλλων κομμάτων σε σχέση με το Ποτάμι είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι, δυστυχώς, σκέφτονται το κομματικό κράτος. Ερχόμαστε στην κυβέρνηση κουβαλάμε κι έναν κομματικό στρατό, τον οποίο πάμε να υπηρετήσουμε. Στο Ποτάμι δεν υπάρχουν κομματικοί στρατοί, γι’ αυτό και δεν έχουμε γραφεία πουθενά στη χώρα. Αυτό είναι το σημείο που μας εμποδίζει να συνεργαστούμε με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θέλουν να κουβαλούν μαζί τους στην εξουσία, τα δικά τους παιδιά, τους δικούς τους στρατούς. Όταν θέτουμε στη Βουλή την αποκομματικοποίηση του κράτους δεν μας χειροκροτά κανείς. Ούτε στα δεξιά, ούτε στα αριστερά» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Creta TV.

Αναφερόμενος στις Τουρκικές προκλήσεις που αυξάνονται τον τελευταίο καιρό ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι όπως στο θέμα του χρέους, έτσι και εδώ πρέπει να υπάρξει μια εθνική στρατηγική. «Αυτό που κάνει στην Αγιά Σοφιά, αυτό που προσπαθεί να πει για τα νησιά του Αιγαίου, αυτό που προσπαθεί να πει για την Θράκη θα πρέπει να τα ανακαλέσει.

Αν θέλει να έχει μία Ευρωπαϊκή πορεία να καταλάβει ότι αυτή η πορεία περνάει από την Ελλάδα. Άρα θα πρέπει να αφήσει τις ακραίες συμπεριφορές και να φερθεί, ει δυνατόν, ως σοβαρός σύγχρονος ηγέτης.

Θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλογιστεί ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες, να σταματήσει τα μισόλογα και να χαράξει μία ξεκάθαρη εθνική πολιτική απέναντι στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια δε τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική και η άμυνα είναι εξαιρετικά σοβαροί τομείς για να τους εμπιστευτούμε σε ανθρώπους που έχουν εκρηκτικό χαρακτήρα, όπως ο κ. Καμμένος.

Ερωτώμενος για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και το ρόλο που έπαιξε ο Νίκος Παππάς στην υπόθεση αυτή ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι ο υπουργός Επικράτειας τα έχει κάνει όλα λάθος και αντί να σεβαστεί τον προβληματισμό του κόσμου και να αναλογιστεί τι έχει κάνει συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. «Ο κ. Παππάς λέει ότι το μόνο λάθος που έκανε είναι ότι τα σάντουιτς δεν ήταν αρκετά και ότι οι συνθήκες φιλοξενίας καναλαρχών στη Γενική Γραμματεία δεν ήταν καλές» τόνισε.

Για τις συνεδριάσεις του Σ.τ.Ε. που θα κρίνουν την αντισυνταγματικότητα ή όχι του νόμου ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολιτικούς αρχηγούς να να μην παρεμβαίνουν και να μην προεξοφλούν την απόφαση του Σ.τ.Ε., ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εσχάτως δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Σ.τ.Ε. ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας ανάλογα την ημέρα κάνει και διαφορετικές δηλώσεις.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν πάρει εξουσιοδότηση να ελέγχουν το χώρο της δικαιοσύνης και θα πρέπει να την αφήσουν ανεπηρέαστη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη της ότι δεν εκλέχτηκε ως μονάρχης ή αυτοκράτορας ο κ. Τσίπρας. Η δικαστική εξουσία θα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην δημοσκόπηση της εταιρίας Prorata με αναφορά στη δυνητική ψήφο λέγοντας: «Σε αυτή τη δημοσκόπηση υπάρχει ένα 9% των πολιτών που θεωρεί πιθανό να ψηφίσει το Ποτάμι. Αυτό φυσικά θα κριθεί την προεκλογική περίοδο, καθώς εκείνη τη στιγμή θα εκτιμήσει ο κόσμος αν είναι χρήσιμο στην επόμενη Βουλή να υπάρχει ένα δυνατό Ποτάμι.

Η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα πουν “ναι, το Ποτάμι είναι χρήσιμο”», ενώ τόνισε και ότι η απομάκρυνση του κόσμου από την πολιτική πρέπει να προβληματίσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Για τη διαγραφή του Ιάσονα Φωτήλα και τις καταγγελίες περί εξαγοράς ο Σταύρος Θεοδωράκης επέμεινε στην εκτίμηση του λέγοντας: «Όταν ένα μεγάλο κόμμα υπόσχεται σε ένα βουλευτή ενός μικρού κόμματος ότι θα τον έχει στις λίστες του είναι εξαγορά. Η κοινωνία καταδικάζει τέτοια φαινόμενα και όταν κάποιος επαγγέλλεται νέα ήθη θα πρέπει να ξέρει ότι στα νέα ήθη δεν μπορεί να περιλαμβάνεται η εξαγορά βουλευτών».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής