Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας κατρακυλάει σε ένα κατήφορο που κανείς δεν ξέρει τι πληγές θα αφήσει στη χώρα

«Ποτέ δεν τον πίστεψα αλλά πλέον κατρακυλάει σε ένα κατήφορο που κανείς δεν ξέρει που είναι ο πάτος και τι πληγές θα αφήσει στη χώρα. Πρότεινε για το ΕΣΡ τον ακροδεξιό Πολύδωρα. "Εξευτελιστικό" όπως είπαν ακόμη και κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και τον επέλεξε αφού συζήτησε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο mononews.gr

PACIFIC-SUN

Σχετικά με το πως φαντάζεται την Ελλάδα του 2020 ανέφερε: «Ο κίνδυνος που έχουμε μπροστά μας είναι να συμβιβαστούμε με την παρακμή. Οι νέοι να συνεχίσουν να φεύγουν, το κομματικό κράτος να συνεχίσει να θριαμβεύει και οι πολίτες να συνεχίσουν να υποφέρουν. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν αρκεί να αλλάζουμε διακυβέρνηση, πρέπει να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα ανέφερε ότι δεν έχει πρότυπα αλλά θαυμάζει τον Ομπάμα όπως και τον πολιτικό… Καζαντζάκη. «Μαγευόμουν να συζητώ με τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Με είχε εντυπωσιάσει και ο Σρέντερ. Και ο Ούλοφ Πάλμε», ενώ προσέθεσε ότι δεν υπάρχουν σοφοί λαοί. «Οι λαοί κάνουν λάθη όπως και οι άνθρωποι. Το ζητούμενο είναι ο λαός -και καθένας μας ξεχωριστά- να γίνεται σοφότερος από τα λάθη του. Να μαθαίνει και να μην τα επαναλαμβάνει. Εμείς εδώ μάλλον είμαστε επιρρεπείς στα ίδια λάθη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το μορφωτικό επίπεδο των βουλευτών δήλωσε ότι το μορφωτικό επίπεδο του είναι αδιάφορο. «Το θέμα είναι πόσα ανοιχτά μυαλά έχουμε στην Βουλή; Και πόσα χιλιόμετρα έχουν κάνει ανάμεσα στους ανθρώπους πριν γίνουν βουλευτές; Τι να τον κάνεις έναν βουλευτή με πτυχία αν δεν έχει πάρει ποτέ του λεωφορείο ή δεν έχει μπει σε δημόσιο νοσοκομείο; Στην Βουλή δυστυχώς περισσεύουν οι μοσχαναθρεμμένοι και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα» τόνισε, ενώ χαρακτήρισε τη χαμηλή συμμετοχή των γυναικών στην πολιτικά δρώμενα ως «μια αναπηρία της πολιτικής».

Τέλος, αναφερόμενος στο μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει στην πολιτική του πορεία είπε ότι αυτό ήταν το ότι μπήκε στην πολιτική σαν πολίτης και όχι σαν μονομάχος. «Νομίζαμε ότι το σημαντικό είναι να έχεις προτάσεις, να έχεις λύσεις. Δεν αρκούσαν όμως αυτά. Οι άλλοι πετούσαν λάσπη, είχαν μαζί τους ένα στρατό από προπαγανδιστές, είχαν λεφτά, είχαν κανάλια, είχαν μηχανισμούς» τόνισε.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής