Θεοδωράκης: Ούτε τους περνά από το μυαλό ότι έκαναν λάθος

PACIFIC-SUN

Την πρόταση του Ποταμιού που θα φέρει στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 400 εκατομμύρια επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Σύμφωνα με την πρόταση το κάθε κανάλι θα πρέπει να δώσει 10 εκατομμύρια για την άδεια, συν ένα 2% επί του τζίρου κάθε χρόνο, συν τον φόρο τηλεόρασης (ο οποίος είναι ξεχωριστός από το φόρο που πληρώνει η τηλεοπτική επιχείρηση).

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού αν υπολογίσουμε ότι η ετήσια διαφημιστική δαπάνη είναι περί τα 200 εκατομμύρια αυτό σημαίνει περισσότερα από 400 εκατομμύρια σε βάθος δεκαετίας.

Παράλληλα, κάθε χρόνο το κάθε κανάλι υποχρεούται για να ανανεώσει την άδειά του να παρουσιάζουν στο ΕΣΡ φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, ότι είναι ενήμερο σε σχέση με τα δάνεια του στις τράπεζες.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης εδώ και δύο μήνες η πολιτική ζωή περιστρέφεται μόνο γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Όπως χαρακτηριστικά είπε «αντιμετωπίζουμε εθνικούς κινδύνους, προβλήματα στο εξωτερικό, ο κόσμος υποφέρει, τα παιδιά και οι επιχειρήσεις εγκαταλείπουν τη χώρα και εμείς συζητάμε κυρίως το τι πρέπει να γίνει με τα κανάλια. Έχουμε καταντήσει μια μονοθεματική δημοκρατία».

Ερωτώμενος για την αποχώρηση του κ. Φωτήλα από το Ποτάμι είπε εδώ έχουμε μια άλλη ντροπή της Δημοκρατίας. «Για πρώτη φορά ένας βουλευτής ενός κόμματος λίγους μήνες μετά τις εκλογές λέει φεύγω για ένα άλλο κόμμα το οποίο χαμογελάει.

Οι ευθύνες της ΝΔ είναι τεράστιες γιατί του κλείνει το μάτι, του λέει φύγε, γίνε ανεξάρτητος, χειροκρότα τον αρχηγό και εγώ θα σε ξαναβγάλω βουλευτή» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συνεχίζοντας τη συζήτηση με τον Παπαδάκη σε άλλο σημείο επισήμανε «τι να πούμε λοιπόν στους ψηφοφόρους της Αχαΐας που ψήφισαν Ποτάμι και τους βγαίνει ΝΔ; Αυτές οι συμπεριφορές απομάκρυναν τον κόσμο από την πολιτική».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής