Θεοδωράκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φορολογούν για να αυξάνουν την κρατική σπατάλη

«Υπάρχει βαρυχειμωνιά στην οικονομία. Τα προβλήματα της οικονομίας δεν λύνονται επειδή ο κύριος Τσίπρας έχει συμμάχους στη Λατινική Αμερική και επειδή κάνει ταξίδια στην Κούβα.

PACIFIC-SUN

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στην αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης τόνισε ότι παρά τα όσα ψηφίζονται στη Βουλή, από το θέμα του Ελληνικού μέχρι την ιδιωτικοποιήσεις των  αεροδρομίων, τίποτα δεν υλοποιείται. «Η Βουλή αποφασίζει και οι γραφειοκράτες των υπουργείων μπλοκάρουν τις αποφάσεις. Δεν έχει προχωρήσει καμία από αυτές τις μεγάλες επενδύσεις που έπρεπε να είχαν γίνει. Πρέπει να  αγαπήσει η κυβέρνηση την ιδιωτική οικονομία. Την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ιδιωτική επένδυση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ότι αφορά την ανεξέλεγκτη φορολογία στην οποία προχωρά η κυβέρνηση είπε: «Αν το μόνο που θέλουμε είναι να βάζουμε φόρους, για να μπορούμε να αυξάνουμε μετά τις δαπάνες του δημοσίου, τότε ο δρόμος είναι αδιέξοδος. Οι φόροι πρέπει να μειωθούν, αλλά οι φόροι δε μειώνονται απλώς και μόνο μονοσήμαντα. Θα πρέπει ταυτόχρονα να μειωθούν οι δαπάνες. Τους τελευταίους μήνες η χώρα απέκτησε διπλάσιο αριθμό γενικών γραμματειών. Είχαμε περίπου 70 γενικές γραμματείες και ειδικές γραμματείες στα Υπουργεία και τώρα έχουμε 141».

Ερωτώμενος για την τρέχουσα αξιολόγηση ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα ολοκληρωθεί και η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στα όσα πρέπει να κάνει αλλά παράλληλα τόνισε την ανησυχία του, καθώς η κυβέρνηση δεν έχουν ενημερώσει επί της ουσίας τι διαπραγματεύονται.

Τέλος, αναφορικά με τις συνεργασίες που θα κάνει το Ποτάμι, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι το Ποτάμι δεν θα προσχωρήσει σε κάποια άλλη πολιτική δύναμη. «Το Ποτάμι θα συνεχίσει τη δική του προσπάθεια με τους συμμάχους του, με ανθρώπους που θέλουν τις μεγάλες αλλαγές. Με ανθρώπους που έρχονται τώρα στην πολιτική. Το Ποτάμι θα επιμείνει να δημιουργήσει το καινούργιο. Ο περισσότερος κόσμος θέλει μια μεγάλη δύναμη στο Κέντρο και εμείς γι’ αυτό προσπαθούμε».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής