Θεοδωράκης: Οι κακές αποφάσεις εξηγούνται όταν το μισό πολιτικό σύστημα δεν έχει δουλέψει ποτέ

Σπουδαία προσωπικότητα χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης τον Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Θέμο Αναστασιάδη, σημειώνοντας παράλληλα ότι χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία με την αναβολή της ομιλίας του Προέδρου των ΗΠΑ στην Πνύκα με φόντο την Ακρόπολη, καθώς η συγκεκριμένη εικόνα θα ήταν ευεργετική για τον τουρισμό της χώρας μας.

PACIFIC-SUN

Ερωτώμενος για το τι θα ήθελε να συζητήσει με τον κ. Ομπάμα ανέφερε ότι θα ήθελε να τον ρωτήσει τι πήγε λάθος και εκλέχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε «λίγο λαϊκιστή, λίγο ακροδεξιό, λίγο ψεκασμένο». Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια ανέφερε: «To ότι ο Ομπάμα φεύγει και έρχεται ο Τραμπ αποτελεί ένα μελανό κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος σχετικά με το πολιτικό σύστημα είπε ότι η χαρτογράφηση της Βουλής δείχνει ποιοι έχουν δουλέψει στη ζωή τους και ποιοι όχι. Ένα 40% των βουλευτών είναι εκτός παραγωγικής διαδικασίας, περισσότερο από το 10% δεν έχει δουλέψει ποτέ, το 10% προέρχεται από τον συνδικαλιστικό χώρο και ένα 15% είναι γόνοι πλούσιων οικογενειών. «Όταν το μισό πολιτικό σύστημα δεν έχει δουλέψει ποτέ, εξηγούνται πολλές από τις κακές αποφάσεις της πολιτικής», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ερωτώμενος για την υπουργό εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι ναι μεν θέλουμε νέους ανθρώπους και γυναίκες στην πολιτική αλλά κυρίως θέλουμε ανθρώπους που να έχουν δουλέψει στη ζωή τους. «Δεν ξεκινάς από το υπουργείο την καριέρα σου. Όταν είσαι 31 χρονών θα μπορούσες να έχεις δουλέψει σε 5 δουλειές. Η υπουργός δεν έχει δουλέψει πουθενά παρά μόνο σε κομματικές θέσεις; Ξέρει πως είναι να είναι κάνεις άνεργος; Πέραν από ντοκιμαντέρ και φωτογραφίες ανέργων έχει συναντήσει ποτέ κανέναν;» είπε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας έχει έφεση στις άστοχες επιλογές θυμίζοντας τον καλό ηθοποιό κ. Χαϊκάλη που κλήθηκε να λύσει το ασφαλιστικό με μοναδική αντίστοιχη προϋπηρεσία το ρόλο του διαχειριστή σε μια τηλεοπτική σειρά. «Η επιλογή λάθος ανθρώπων σε σημαντικά πόστα μαρτυρά ότι δεν έχει καλή επαφή με την πραγματικότητα» είπε για τον Πρωθυπουργό.

Ερωτώμενος για την περίπτωση του κ. Ζουράρι, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Μπήκε στην κυβέρνηση και την ίδια στιγμή έκανε δηλώσεις έξω από το προεδρικό Μέγαρο ότι είμαστε σε μια χώρα υπό κατοχή. Όταν μιλάμε για χώρα υπό κατοχή, τότε η  κυβέρνηση είναι δωσίλογη. Δηλαδή τα ίδια που λέει η Χρυσή Αυγή τα λέει και ένας υφυπουργός Παιδείας; Αντέδρασαν μέχρι και οι πανεπιστημιακοί του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ για τον νέο υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου τόνισε: «Έχει υπάρξει ένας από τους ανθρώπους που είχε στηρίξει το παράλληλο νόμισμα». Στη συνέχεια προσέθεσε: «Όταν βγαίνει η λίστα με τους υπουργούς, όλοι σπεύδουν να καταργήσουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook, στο Twitter για να μη δούμε τι έλεγαν μέχρι εκείνη τη στιγμή που υπουργοποιήθηκαν».

Μιλώντας για τον λαϊκισμό τόνισε ότι ασκεί μία γοητεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Ο κ. Τσίπρας στον ανασχηματισμό διατήρησε πολλούς από τους λαϊκιστές του παρελθόντος και πρόσθεσε κάποιους ανθρώπους που μένει να δούμε τι θα κάνουν. Δεν έχω πολλές αμφιβολίες ότι θα συνεχίσουν στο ίδιο κακό μοτίβο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ρωτήθηκε από τους παρουσιαστές της εκπομπής αν θα ξανάπαιρνε την απόφαση να αφήσει την στρωμένη δουλειά και να ασχοληθεί με την πολιτική: «Είμαστε οι μόνοι που καταφέραμε να έρθουμε έξω από την πολιτική και με το “καλημέρα” να μπούμε στη Βουλή, είπε και πρόσθεσε: «Και αυτό είναι κάτι σημαντικό, γιατί όλα τα προηγούμενα κόμματα, προήλθαν είτε από διάσπαση, είτε από γόνους κάποιων οικογενειών. Εγώ πήρα πολύ σοβαρά την κουβέντα του παππού μου του Καζαντζάκη, του παππού μας δηλαδή – το λέω σαν Κρητικός – που έλεγε ότι “αν δεν αλλάξει ο κόσμος, θα φταις εσύ” και υπήρχαν βράδια τον τελευταίο καιρό πριν κάνω το Ποτάμι που έλεγα ότι δεν μπορούν να συμβαίνουν όσα ζούσαμε. Δεν μπορούν να νικούν μόνο οι δημαγωγοί. Θα χρησιμοποιήσω λοιπόν τη δημοσιότητά μου, θα χρησιμοποιήσω τη θετική γνώμη που έχει ο κόσμος για μένα, για να τους πω κάποιες αλήθειες.

Ένιωσα υπέροχα όταν αυτό αγκαλιάστηκε, απογοητεύτηκα κάποιες στιγμές που μου επιτέθηκαν και δεν βρέθηκαν πολλοί για να με υποστηρίξουν, αλλά είμαι σκληρό καρύδι και θα συνεχίσω». «Υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι πολεμάω με τόξα ενώ οι άλλοι πολεμούν με καλάσνικοφ», είπε σε άλλη αποστροφή της συνέντευξης. «Πολλοί μας λένε ότι φταίει το ότι δεν έχουμε μηχανισμό αλλά να δημιουργήσω μηχανισμό σημαίνει ότι θα γίνω σαν τους άλλους», εξήγησε. «Εγώ δεν έχω ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Δεν έχω επαγγελματικά στελέχη, δεν πληρώνω. Το ότι δεν πληρώνω σημαίνει ότι δεν παίρνω δάνεια. Είμαστε το μόνο κόμμα που έκανε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς να δανειστεί ούτε ένα ευρώ από πουθενά και βέβαια δεν κολλήσαμε αφίσες».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής