ΔΟΕ: Δεν δόθηκαν απαντήσεις από τον Γαβρόγλου

Με αφορμή τη συνάντηση που είχαν τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε και της Ο.Λ.Μ.Ε. την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, η Δ.Ο.Ε. με ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν δόθηκαν απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν και δεν υπήρξαν δεσμεύσεις.

PACIFIC-SUN

Η Δ.Ο.Ε. προσθέτει στην ανακοίνωση της, ότι αυτό που «έγινε κατανοητό από τη συζήτηση ήταν ότι η πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας και φυσικά η κυβέρνηση είναι στενά συνυφασμένη με τις εκθέσεις, κατευθύνσεις και συζητήσεις με τους “θεσμούς”».

«Η χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής συνδέεται με τη «διαπραγμάτευση» επί των εκθέσεων του ΟΟΣΑ για την Παιδεία, το σχεδιασμό του τριετούς προγράμματος που κλείνει στις 5/12/2016 στο eurogroup και γενικότερα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας», συνεχίζει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης σύμφωνα με τη Δ.Ο.Ε. συζητήθηκε και το ζήτημα της αξιολόγησης, με τον κ. Γαβρόγλου να τους ανακοινώνει ότι «θα έχει τα χαρακτηριστικά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δομών της πολιτείας, της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και της αξιολόγησης των στελεχών της εκπαίδευσης».

«Ο τρόπος υλοποίησης θα προκύψει έπειτα από διάλογο με τις Ομοσπονδίες και δε θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Η υλοποίησή της, όμως, είναι προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση του υπουργείου Παιδείας (από την Ε.Ε.) με κονδύλια που θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση των διορισμών», δήλωσε ο υπουργός, με την Δ.Ο.Ε. να σχολιάζει ότι «ουσιαστικά ο υπουργός Παιδείας είπε ότι οι 20.000 διορισμοί για τους οποίους μιλούσε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν πρόκειται να γίνουν».

«Για τις δηλώσεις περί αυτονομίας των σχολικών μονάδων ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται σε οικονομική αυτονομία ούτε σε αυτονομία επί της εκπαιδευτικής διαδικασίας – πολιτικής (π.χ. την επιλογή των βιβλίων που θα διδαχθούν) αλλά σε μια διαδικασία διοικητικής αυτονομίας που θα περιορίσει τη γραφειοκρατία. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι «δεν ευθύνονται πάντα οι εκπαιδευτικές πολιτικές για τα προβλήματα των σχολείων», μεταθέτοντας ουσιαστικά την ευθύνη στους ίδιους τους συλλόγους διδασκόντων», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Δ.Ο.Ε.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής