Διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

PACIFIC-SUN

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για κατάρρευση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και τονίζει ότι «παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του άρτια εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου εναπομείναντος προσωπικού, πεθαίνουν ασθενείς που θα μπορούσαν να ζουν, εξαιτίας της διάλυσης των Νοσοκομείων».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων στην ανακοίνωσή της παραθέτει στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία δείχνουν ότι στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες υγείας ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ασκείται κριτική για κατάρρευση του συστήματος υγείας είναι 7,7% του ΑΕΠ, έναντι 8,6% στη Γαλλία και 9,4% στην Γερμανία.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι για το 2017, οι δημόσιες δαπάνες υγείας είναι μειωμένες κατά 200 εκ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016, μειωμένη από το 2015 κατά 350.000.000 ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής