Γκιουλέκας: «Εκτεθειμένος ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη»

«Πρωτοφανές», χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, την ελλιπή φύλαξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, όπως ο ίδιος πληροφορήθηκε και ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Πολιτισμού.

PACIFIC-SUN

«Πρωτοφανές», χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, την ελλιπή φύλαξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, όπως ο ίδιος πληροφορήθηκε και ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Πολιτισμού.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γκιουλέκα 

«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στην Αμφίπολη, ο Τύμβος Καστά, παρέμεινε επί αρκετές μέρες χωρίς τα επαρκή μέτρα προστασίας, χωρίς αποτελεσματική φύλαξη!

H προστασία και φύλαξη του χώρου ανετέθη τελικά σε άτομα που ούτε σχετική ειδίκευση έχουν, ούτε σχέση με το αντικείμενο της φύλαξης αρχαιολογικών χώρων.

O Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στον αρχαιολογικό χώρο. Γιατί, γενικότερα, ο Τύμβος Καστά, αυτό το τόσο σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο, το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής – και όχι μόνο – κοινότητας, έχει “εγκαταλειφθεί” από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής