Αποστόλου: Επιτάχυνση των αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην Ηλεία

Τις πληγείσες, από τις πρόσφατες πλημμύρες, περιοχές της Ηλείας επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

PACIFIC-SUN

Τις πληγείσες, από τις πρόσφατες πλημμύρες, περιοχές της Ηλείας επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

Ο Υπουργός αφού επισκέφθηκε κατεστραμμένες γεωργικές και θερμοκηπιακές εκμεταλλεύσεις, είχε, τόσο στα Λεχαινά, όσο και στο Βαρθολομιό, συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα, τα στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, βουλευτές και τοπικούς φορείς, προκειμένου να αποτυπωθούν οι ανάγκες και να διερευνηθούν οι δυνατότητες ανακούφισης των πληγέντων.

Ο Υπουργός έκανε λόγο για επιτάχυνση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και ταχεία αποζημίωση στους αγρότες για την παραγωγή, τον εξοπλισμό και τις υποδομές που καταστράφηκαν.

Για τις ζημιές που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ θα συνταχθεί φάκελος που θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε. στο πλαίσιο του Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών (ΠΣΕΑ).

Θα επιδιωχθεί επίσης η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για αποκατάσταση ζημιών.

Σε δήλωσή του ο κ. Αποστόλου ανέφερε: «Ήταν απολύτως χρήσιμη η επί τόπου επίσκεψή μου γιατί μόνον όποιος δει τη συγκλονιστική εικόνα που άφησε πίσω της η θεομηνία μπορεί να εκτιμήσει τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη η περιοχή. Πρέπει μάλιστα να πούμε ότι πρόκειται για μια περιοχή στην οποία έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα προς μια γεωργία καινοτόμα, εξωστρεφή και ανταγωνιστική, σε μια κατεύθυνση δηλαδή στην οποία θέλουμε συνολικά να βαδίσει ο ελληνική αγροτική παραγωγή. Δυστυχώς πολλές από τις ζημιές αφορούν τέτοιες αγροτικές επιχειρήσεις».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής