Φωτίου: Aναμόρφωση του προνοιακού χάρτη της χώρας

«Το κράτος αποκτά για πρώτη φορά τα αναγκαία εργαλεία ώστε να κατεδαφίσει το καθεστώς της πολυνομίας και κακονομίας που τις προηγούμενες δεκαετίες εξέθρεψε και υπέθαλψε πελατειακές σχέσεις και κατασπατάλησε πολύτιμους πόρους», υπογραμμίζει αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

PACIFIC-SUN

«Με αφορμή το εβδομαδιαίο Δελτίο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), μερίδα του Τύπου», τονίζει η κ. Φωτίου, «επιχείρησε να δημιουργήσει την εικόνα ότι “Στήνεται πελατειακός μηχανισμός με τα προνοιακά επιδόματα”», και επισημαίνει ότι «στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο».

Η Θεανώ Φωτίου πρόσθεσε: «Όπως παραδέχεται και το εβδομαδιαίο Δελτίο του ΣΕΒ, σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη “μία μαζική αναδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού του κατακερματισμένου συστήματος παροχών και κοινωνικών δομών και αναμόρφωσης του προνοιακού χάρτη της χώρας”».

«Αυτή η προσπάθεια περιλαμβάνει ενιαίο φορέα επιδομάτων, ηλεκτρονική πλατφόρμα δικαιούχων και καταβολών, εθνικό μηχανισμό παρακολούθησης, συντονισμού και αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης με ενιαίο γεωπληροφοριακό σύστημα», συνεχ’ιζει η αναπληρώτρια υπουργός.

«Περιλαμβάνει δηλαδή πολύ περισσότερα από τα «αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια» που ο ΣΕΒ θεωρεί αναγκαία, ώστε να εμποδιστούν οι πελατειακές σχέσεις. Οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναληφθεί», καταλήγει.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής