Υπογραφή συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας, Έκτακτων Αναγκών και Εξάλειψης των Συνεπειών των Φυσικών Καταστροφών, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, V.A. Puchkov υπέγραψαν κείμενο, στο οποίο αποτυπώνονται οι προθέσεις των δύο χωρών να ενδυναμώσουν, μέσω ενός Προγράμματος Κοινών Δράσεων, την υφιστάμενη συνεργασία τους στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Φωτογραφία: Υπουργείο Εσωτερικών
kiziplast
pacificsun

Προηγήθηκε συνάντηση των δύο υπουργών, παρουσία του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, του Πρεσβευτή – Συμβούλου της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, Oleg Bredikhin, στελεχών και εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Η συνεργασία των δύο χωρών σχετίζεται με τη δράση ομάδων διάσωσης στα εδάφη τους, την ανταλλαγή εμπειρίας για την παρακολούθηση και πρόβλεψη καταστροφών, καθώς και για την εκπαίδευση των στελεχών. Παράλληλα, θα συστηθεί Κοινή Επιτροπή Ελλάδας – Ρωσίας για τη συνεργασία στον τομέα της Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Ο κ. Σκουρλέτης ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του και επεσήμανε ότι η παρουσία εκπροσώπων της ρωσικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα, αποτελεί τιμή για την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα συνιστά μία επιβεβαίωση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν έχουν μόνο παρελθόν και παρόν, αλλά θα έχουν και μέλλον.

 

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here