Τσίπρας: Η ΝΔ είναι απέναντι στον αγώνα να σπάσουμε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής

«Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών μέσων που στηρίζει απειλεί να καλύψει τα πάντα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στην Βουλή.

PACIFIC-SUN

Μάλιστα επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «είναι απέναντι στην κυβέρνηση στην μάχη κατά της διαπλοκής και ότι υιοθετεί τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «Η ΝΔ είναι απέναντι στον αγώνα να σπάσουμε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής. Εδώ και ένα μήνα παίζεται από το παλιό πολιτικό σύστημα και τα συστημικά μέσα που το στηρίζουν, το παιχνίδι της “αριστερής παρένθεσης” και πρόσθεσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προστρέξει από πέρυσι να υποστηρίξει τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών.

Στη συνέχεια είπε ότι «μεταρρυθμίσεις για τη ΝΔ σημαίνουν απολύσεις, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους» και υποστήριξε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει χαμηλότερα πλεονάσματα με αντάλλαγμα “μεταρρυθμίσεις” που θα φέρουν απολύσεις, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους».

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Τσίπρας είπε: «Τώρα που βλέπετε ότι ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά, κάνετε ό,τι μπορείτε για να τον απονομιμοποιήσετε» και πρόσθεσε «έχετε το θράσος εσείς να μιλάτε για σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Αν θέλετε να βρείτε δάνεια χωρίς εγγυήσεις, ψάξτε πρώτα στα δικά σας βιβλία. Ότι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο και θα πληρώσουν».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «τα 255 εκατ. ευρώ, ήδη διοχετεύονται για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Ήδη 15.000 περισσότερα παιδιά θα πάνε φέτος στους Παιδικούς Σταθμούς. Ήδη ξεκινά η στήριξη των νοσοκομείων με 4000 νοσηλευτές, ήδη ξεκινά πρόγραμμα στήριξης νέων διδακτόρων».

Για το μάθημα των θρησκευτικών είπε ότι, «δεν μπορεί πια να έχει ομολογιακό χαρακτήρα αλλά ούτε οι ώρες του μειώνονται, ούτε μάθημα επιλογής γίνεται, ούτε χάνεται η αναφορά στο ορθόδοξο θρησκευτικό δόγμα» και επεσήμανε ότι στον διάλογο που συνεχίζεται, «είναι ευπρόσδεκτες οι θέσεις της Εκκλησίας».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής