Συμμετοχή ΥΠΕΞ στην 71η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη Νέα Υόρκη, στην 71η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Συνόδου, από την Παρασκευή 16 έως το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.

Φωτογραφία: ΥΠΕΞ/flickr
kiziplast
pacificsun

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Κοτζιάς, θα έχει σειρά επαφών με ξένους ομόλογούς του, καθώς και με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών. Θα παρευρεθεί, επίσης, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στη διατλαντική συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ και ΝΑΤΟ. Τέλος, θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για θέματα περιφερειακού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος, όπου θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τις ελληνικές θέσεις.

Στο πρόγραμμα του υπουργού περιλαμβάνονται, επίσης, η διμερής συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, καθώς και σειρά επαφών με ομογενειακές και εβραϊκές οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στο περιθώριο της Συνόδου, έχει προγραμματιστεί τετραμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας, καθώς και τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Επίσης, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Παλαιστίνης.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρευρεθεί σε πληθώρα εκδηλώσεων για θέματα περιφερειακού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τη Διαχείριση των Προσφυγικών και Μεταναστευτικών Μετακινήσεων Μεγάλης Κλίμακας και στην ετήσια εκδήλωση για τη Μέση Ανατολή.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here