Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ των Γυναικών Ηγετών η Κουντουρά

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ των Γυναικών Ηγετών WIL στα ΗΑΕ, συμμετείχε η αν. υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

PACIFIC-SUN

Η κ. Κουντουρά προσκλήθηκε σε ειδική εκδήλωση – talkshow του Φόρουμ, όπου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της συντονίστριας δημοσιογράφου Claire Sharrock αναφέρθηκε γενικότερα στο ρόλο των γυναικών σε ηγετικές θέσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής, επιχειρηματικής, πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Ερωτήθηκε και απάντησε για τις προκλήσεις που η ίδια αντιμετώπισε στους διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους όπου διακρίθηκε και υποστήριξε την θέση για την ανάγκη ενίσχυσης των ευκαιριών ανέλιξης των γυναικών σε υψηλές βαθμίδες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και στην στρατηγική ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος, ενώ ανέλυσε τις πολιτικές και επιχειρησιακές δράσεις που έχει αναλάβει από τη θέση ευθύνης της για τη θωράκιση του τουρισμού κατά την τελευταία διετία από εξωγενείς παράγοντες και τις διεθνείς συγκυρίες.

Στο 18th Global Women in Leadership (WIL) Economic Forum συμμετείχαν περισσότερα από 500 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και κλάδων της οικονομίας, εκπρόσωποι θεσμών και φορέων χάραξης πολιτικών με στόχο την συζήτηση και συνεργασία στη χάραξη πολιτικών για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, η κ. Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού διακοπών και επενδύσεων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής