Πλακιωτάκης: Η Κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στον Έλληνα ναυτικό και τη ναυτιλία μας

Με τον γενικό γραμματέα της Π.Ν.Ο. Γιάννη Χαλά συναντήθηκε σήμερα ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και συζήτησε μαζί του για τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτικών.

PACIFIC-SUN

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε:

«Ενημερώθηκα για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Και για τους λόγους που η Π.Ν.Ο. ξεκινά απεργιακές κινητοποιήσεις. Εξέφρασα την κάθετη αντίθεσή μου, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, για την σχεδιαζόμενη αύξηση της φορολογίας 27.000 ναυτικών.

Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της Κυβέρνησής του συνεχίζουν τον εμπαιγμό στους ναυτικούς μας. Παρά τις κούφιες εξαγγελίες και υποσχέσεις τους για προστασία των κοινωνικά αδυνάτων και του εισοδήματος των Ελλήνων ναυτικών, προχωρούν σε μία ακόμη αλόγιστη αύξηση της φορολογίας τους.

Η Κυβέρνηση αγνοώντας το υψηλό ποσοστό ανεργίας, την ιδιομορφία και τις ιδιαίτερα σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες του ναυτικού επαγγέλματος δίνει τη χαριστική βολή στους ανθρώπους της θάλασσας, αυξάνοντας την φορολογία τους στο 45%.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησής του, παραβλέπουν το γεγονός ότι με την υιοθέτηση τέτοιων ρυθμίσεων θα προκαλέσουν ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας και, τελικά, στον αφελληνισμού των πληρωμάτων της.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί απαράδεκτη την υπερφορολόγηση των Ελλήνων ναυτικών, όταν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η φορολογία των ναυτικών επιδοτείται από το ίδιο το Κράτος ή είναι πολύ μικρή.

Οι κινήσεις αυτές, αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του.

Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε για τον Έλληνα ναυτικό και τη ναυτιλία μας».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής