Παυλόπουλος: Εδώ στην Κρήτη ο αέρας της Ελευθερίας πνέει ελπιδοφόρος

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κρήτη, για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πηγή φωτογραφίας: zarpanews.gr
kiziplast
pacificsun

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την εξής δήλωση:
«Η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα -103 χρόνια πριν- την 1η Δεκεμβρίου 1913, είναι η επιτομή του μακραίωνου και άρρηκτου δεσμού των Ελλήνων με την Ελευθερία:  Οι Έλληνες μπορούμε να ζήσουμε μόνον ελεύθεροι, γι’ αυτό και η Ιστορία μας είναι μια αδιάλειπτη και αδιαπραγμάτευτη αντίσταση εναντίον κάθε είδους δεσποτισμού.

Οι Κρήτες, μεσ’ από τους αγώνες τους για την τελική Ένωση της Κρήτης με την Μητέρα Πατρίδα, αποδείχθηκαν εμβληματικοί εκφραστές αυτής της απαράμιλλης αφοσίωσης των Ελλήνων στην Ελευθερία.  Στην πραγματικότητα οι Κρήτες ουδέποτε υποτάχθηκαν στον τουρκικό ζυγό.

Οι διαρκείς εξεγέρσεις τους, από το 1669 ως το 1913, με κορυφώσεις τη Μεγάλη Επανάσταση του 1866-1869 και το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, την Επανάσταση του 1897-1898 και την Επανάσταση στον Θέρισο, το 1905 με πρωταγωνιστή τον Ελευθέριο Βενιζέλο, μαρτυρούν αψευδώς.

Εδώ, στην Κρήτη, ο αέρας της Ελευθερίας πνέει και θα πνέει πάντα σταθερός, ούριος κι ελπιδοφόρος».

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here