Μητσοτάκης: Παράγοντες σταθερότητας Ελλάδα-Σερβία

Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σερβία, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Tomislav Nikolic, τον πρωθυπουργό της χώρας, Aleksandar Vucic τον Πατριάρχη Σερβίας, Ειρηναίο και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας
kiziplast
pacificsun

Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, κ. Vucic, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας. Ήρθα ως φίλος, σε μια χώρα που διατηρεί ισχυρούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Σερβίας «για την πρόοδο στις συνομιλίες για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στο λαϊκισμό» και πρόσθεσε ότι «θα είμαστε ισχυροί υποστηρικτές της προσπάθειας της χώρας να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ακόμη, ότι «υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών μας δεσμών. Υπάρχει η δυνατότητα για προσέλκυση περισσότερων ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία, αλλά και προώθηση των σερβικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχουν περιθώρια προσέλκυσης περισσότερων Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα, αλλά και αύξησης του αριθμού των Ελλήνων που ταξιδεύουν στη Σερβία. Το διμερές εμπόριο έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, δεδομένων και των μεγεθών των δύο οικονομιών».

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Ελλάδα και η Σερβία αποτελούν παράγοντες σταθερότητας σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα».

«Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας τις ανησυχίες μας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, κ. Recep Tayyip Erdogan, για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Συμφωνήσαμε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στην περιοχή. Συνολικά, εκτιμώ ότι είχαμε μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here