Καταθέτει στη Γερουσία της Βραζιλίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τη μαρτυρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον ρόλο του ΔΝΤ, και συνολικά του Κουαρτέτου, στην υπόθεση του Χρέους αιτήθηκε με επίσημη πρόσκλησή της η Γερουσία της Βραζιλίας - Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

PACIFIC-SUN

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα παρευρεθεί στη Βραζιλία λόγω της πρωτοβουλίας της να συσταθεί η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Προέδρου της Ελληνικής Βουλής και προκειμένου να καταθέσει για την τραγική κατάσταση της χώρας μας μετά την είσοδό της στο καθεστώς Χρεοκρατίας του ΔΝΤ και των λοιπών θεσμών.

Είναι γνωστό ότι η Επιτροπή συνεχίζει το έργο της, με τη μορφή σωματείου πλέον, παρά τη διάλυσή της από την κυβέρνηση Τσίπρα.  Εκτός από τη Γερουσία, όπου θα μιλήσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μιλήσει και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, σε ανοιχτή εκδήλωση της Εθνικής Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους, μαζί με τη Maria Lucia Fattorelli, πρόεδρο της Πρωτοβουλίας και μέλος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Με τα διεθνή δημοσιεύματα να αναφέρονται ολοένα και συχνότερα στο χρέος της Βραζιλίας -της 9ης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως- το οποίο αυξάνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια, και μερικά να προβλέπουν, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, ότι η χώρα «οδεύει ολοταχώς στην αγκαλιά του ΔΝΤ», η πρόσκληση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου καταδεικνύει ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η εμπειρία της Ελλάδας ως πειραματόζωου του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη, κατατεθειμένη μάλιστα από την κ. Κωνσταντοπούλου, που δεν σταμάτησε στιγμή να αντιστέκεται στο καθεστώς υποδούλωσης της χώρας μας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής