Καταδικάζει την επίθεση στον πρόεδρο των ΕΛΠΕ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

PACIFIC-SUN

Ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων, Στάθη Τσοτσορό, εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με την οποία κρίνει «αυτονόητη την καταδίκη ενός ακόμη φαινομένου που λαμβάνει χώρα εντός πανεπιστημιακού χώρου και απειλεί με φασιστικές πρακτικές την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Μηχ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διατμηματικό σεμινάριο με θέμα: «Διοίκηση σε περιόδους αβεβαιότητας: Ο ενεργειακός τομέας κατά τη μετάβαση στη μετα-πετρελαϊκή εποχή».

Μεταξύ των ομιλητών που προσκλήθηκαν στην εκδήλωση ήταν κι ο Πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), Στάθης Τσοτσορός, προκειμένου να μιλήσει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ωστόσο, εισέβαλαν βιαίως κουκουλοφόροι, μέλη της ομάδας «Τερμίτες», οι οποίοι φωνάζοντας συνθήματα κατά του καπιταλισμού, πέταξαν μπογιές περιλούζοντας τον κ. Τσοτσορό, όπως και τον Λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Σταμπουλή, που είχε καλέσει τον κ. Τσοτσορό στο μάθημά του, αλλά και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Πετράκο προκαλώντας ένταση στο χώρο και αναστάτωση στους παρευρισκομένους, πολλοί από τους οποίους ήταν και απλοί πολίτες.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ως η μόνη υπεύθυνη φιλελεύθερη παράταξη του ελληνικού Πανεπιστημίου, κρίνουμε αυτονόητη την καταδίκη ενός ακόμη φαινομένου που λαμβάνει χώρα εντός πανεπιστημιακού χώρου και απειλεί με φασιστικές πρακτικές την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Δεν δικαιούνται να ομιλούν και να συνθηματολογούν για υπεράσπιση των ανθρώπινων ζωών εκείνοι που θέτουν με τις πράξεις τους σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των συμπολιτών τους, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα, όπως καταγγέλθηκε στο χτεσινό περιστατικό. Όπως κάθε φορά, είμαστε απέναντί τους με όπλα τις ιδέες και τις αδιαπραγμάτευτες αξίες μας, υπερασπίζοντας κάθετι που αποσκοπεί στην εύρυθμη καλλιέργεια του πνεύματος.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα της αριστεράς, κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής, αφού οι ακραίες ομάδες, γνωρίζοντας πως στο τιμόνι της χώρας, βρίσκονται ιδεολογικοί σύμμαχοί τους, δρουν ανεξέλεγκτες.

Καλούμε λοιπόν τους κυβερνώντες, αντί να αρκούνται στην απλή έκδοση καταγγελτικών ανακοινώσεων μηδαμινής ουσίας, να προχωρήσουν σε δραστικά μέτρα ώστε να σταματήσει η επανάληψη παρόμοιων σκηνικών. Απαιτούμε επιτέλους να πράξουν τα δέοντα και να εφαρμόσουν το νόμο.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά την ανάγκη να τεθεί ξανά επί τάπητος το ζήτημα της κατάργησης του ασύλου που δίνει πάτημα σε ηχηρές μειονότητες να επιβάλουν τις φασιστικές πρακτικές τους. Είναι χρέος όλων μας να τους απομονώσουμε και να τους θέσουμε στο περιθώριο.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής