Θεοδωράκης: Η ανικανότητα σε στολή Τόσκα ματαίωσε την ομιλία Ομπάμα στην Πνύκα

PACIFIC-SUN

«Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η καθημερινή οικονομία. Αυτός είναι ο μεγάλος ασθενής. Ο Οκτώβριος ήταν ο χειρότερος μήνας της τελευταίας 15ετίας στην απασχόληση αφού χάθηκαν 82.810 θέσεις εργασίας ενώ μία στις δύο θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι μερικής ή ελαστικής απασχόλησης. Πλέον έχουμε πάει σε μισθούς 200 και 300 ευρώ. Και όποιος αναλαμβάνει υπουργός η πρώτη του δουλειά είναι να σβήνει τις παλιές του αναρτήσεις στις οποίες διαβεβαίωνε ότι μόλις γίνουν κυβέρνηση θα επαναφέρουν τους μισθούς στα 750 ευρώ» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε..

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα ανέφερε ότι αυτή είναι από μόνη της ένα θετικό γεγονός και παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση για την ματαίωση της ομιλίας του στην Πνύκα. «Σκεφθείτε την εικόνα του με φόντο την Ακρόπολη. Θα έκανε τον γύρω όλου του κόσμου. Ένα ισχυρό μήνυμα σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα και μια διαφήμιση αξίας πολλών εκατομμυρίων. Η κυβέρνηση όμως ούτε αυτό δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει. Προφανώς φταίει η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η ανικανότητα σε στολή Τόσκα. Είτε φοβήθηκαν ότι δεν μπορούν να περιφρουρήσουν τον χώρο είτε οι εγγυήσεις ασφαλείας που έδωσαν είχαν πολύ χαμηλά στάνταρ. Σε κάθε περίπτωση είναι μια ντροπή και μια ήττα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για τη νέα υπουργό Εργασίας ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Όλα θα φανούν από τις υπογραφές που θα βάλει. Πάντως είναι και αυτή ένα παιδί του κομματικού σωλήνα. Ούτε ένα μεροκάματο δεν έχει κάνει. Μόνο δουλειές του κόμματος. Πληρωνόταν για να κάνει προπαγάνδα με λαϊκισμούς και υποσχέσεις και ξαφνικά υπουργός. Και ανέργους βέβαια θα έχει δει μόνο σε φωτογραφίες. Γιατί η Κουμουνδούρου δεν έχει ανέργους. Η κανονική ζωή όμως έχει».

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα ο οποίος μιλώντας στους Έλληνες Εφοπλιστές είπε ότι η ανάπτυξη ήρθε αστειεύτηκε λέγοντας: «Ναι απλώς είναι διακριτική γι’ αυτό θέλει να περνάει απαρατήρητη» και στη συνέχεια τόνισε ότι αυτά είναι αστειότητες. «Αν δεν μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές, αν δεν περιορίσουμε το κομματικό κράτος και δεν δώσουμε τη δυνατότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αναπνεύσουν δεν θα υπάρξει ανάπτυξη. Όσο τα παιδιά μας συνεχίζουν να φεύγουν έξω αυτό σημαίνει ότι ο κατήφορος συνεχίζεται» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος αν το Ποτάμι παρουσιάζει συγκλίσεις με άλλα κόμματα οι οποίες θα επέτρεπαν προεκλογικέ συνεργασίες συνεργασίες ανέφερε: «Μπορεί η κριτική μας στην κυβέρνηση να είναι παρόμοια σε κάποια σημεία, αλλά μας χωρίζουν δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες: Το παρελθόν και το μέλλον της χώρας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν – η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – έχουν μεγάλες ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας. Ποιος έθρεψε τα ελλείμματα προς χάριν των δικών τους παιδιών; Και η πολιτική τους πρόταση είναι, ακόμη και σήμερα, άτολμη. Είναι δέσμιοι του παρελθόντος τους. Δείτε τα κοινωνικά θέματα. Για τον χωρισμό κράτους εκκλησίας δεν βγάζουν λέξη. Ούτε το σύμφωνο συμβίωσης δεν είχαν όλοι την τόλμη να ψηφίσουν».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής