Θεοδωράκης: Πολύ αργή προσαρμογή στην πραγματικότητα χαρακτηρίζει την κυβέρνηση

PACIFIC-SUN

«Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση είναι η πολύ αργή προσαρμογή στην πραγματικότητα. Άργησαν να κάνουν τη συμφωνία με τους δανειστές και αυτό στοίχισε στη χώρα κάποια δεκάδες δισεκατομμύρια. Και στην τηλεόραση αντί να ρυθμίσουν αμέσως το θολό τοπίο τσαλαβουτήσανε για 2 σχεδόν χρόνια σε σοβιετικού τύπου θεωρίες. Τέσσερα κανάλια, υπουργός-καναλάρχης και άλλα τέτοια αδιανόητα» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον «Ελεύθερο Τύπο» σχετικά με τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ.

O Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε παράλληλα: «Διαλύθηκε η τηλεοπτική αγορά. Τα δημόσια ταμεία έχασαν δεκάδες εκατομμύρια. Και βέβαια αναγορεύσαμε ως μοναδικό θέμα της δημόσιας ζωής την τηλεόραση. Λες και δεν είχαμε άλλα προβλήματα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι ο λαϊκισμός, ο φόβος τους άλλου, οι θεωρίες των ψεκασμένων, οδηγούν τελικά τις χώρες στα χέρια των ακραίων και παράλληλα χαρακτήρισε «αστείες» τις θεωρίες περί αντισυστημικής ψήφου.

«Ο Τραμπ ήταν ένας δισεκατομμυριούχος που είχε στη δούλεψή του, όπως υπολογίζουν, 200.000 ανθρώπους. Τα social media και το διαδίκτυο ήταν γεμάτα από τα τρολ του και τους χάκερ του. Δημιουργούσε κλίμα και τελικά έφερε την εκλογική αναμέτρηση στα μέτρα του» τόνισε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε την δική του απάντηση στο επαναλαμβανόμενο αίτημα της ΝΔ για εκλογές λέγοντας: «Πότε θέλει εκλογές η ΝΔ; Σε τρεις μήνες; Σε τέσσερις; Σε πέντε; Γιατί ακούω τώρα τα στελέχη της να λένε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Εκλογές και αξιολόγηση δεν πάνε μαζί. Ούτε εκλογές και πρόγραμμα Ντράγκι. Το “εδώ και τώρα εκλογές” μπορεί να αρέσει στις δημοσκοπήσεις αλλά δεν είναι επαρκής πολιτική πρόταση. Πρέπει να σιγουρέψουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία. Να μην χάσουμε άλλα ευρωπαϊκά χρήματα. Να σκεφθούμε δηλαδή πρώτα την πατρίδα και μετά τα κόμματά μας».

Ερωτώμενος για το αν έχει πειστεί ότι ο κ. Μητσοτάκης θα γίνονταν καλός Πρωθυπουργός τόνισε: «Η χώρα δεν θέλει απλώς έναν άλλον πρωθυπουργό. Πρέπει να αλλάξουμε εποχή. Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο διακυβέρνησης. Πρέπει να κάνουμε συγκρούσεις με όλα αυτά που μας χρεοκόπησαν. Πρέπει να δυσαρεστήσουμε συντεχνίες και συμφέροντα. Η ΝΔ μπορεί; Αμφιβάλω».

Σε ότι αφορά τις αποκαλύψεις για τα ταξίδια του κ. Παππά και του κ. Αρτεμίου στην Βενεζουέλα ο επικεφαλής του Ποταμιού αστειευόμενος είπε ότι η Βενεζουέλα είναι ιδανικός τόπος διακοπών και νέων γνωριμιών και στη συνέχεια τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παππάς θα πρέπει να απαντήσει τι έκανε με τον κ. Αρτεμίου στην Βενεζουέλα σε ένα ταξίδι που προσπάθησαν να κρατήσουν μυστικό».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις δημοσκοπήσεις εξέφρασε την άποψη ότι οι ψηφοφόροι του Ποταμιού η οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν με χαλαρότητα τις δημοσκοπήσεις την κρίσιμη στιγμή θα συσπειρωθούν και τόνισε: «Υπάρχουν δουλειές που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει στο πολιτικό σύστημα, όπως η σύγκρουση με το κομματικό κράτος. Ή πιστεύετε ότι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουσθούν ποτέ με το κομματικό κράτος που οι ίδιοι δημιούργησαν και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συντηρούν;».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής