Εγκρίθηκαν οι τροπολογίες του Θεόδωρου Ζαγοράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

kiziplast

Τις προτάσεις του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρή Ζαγοράκη, ως αρμόδιου εισηγητή για το Ε.Λ.Κ., υπερψήφισε η επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της γνωμοδότησης της προς την επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, για την πρόταση κανονισμού που αφορά τη θέσπιση Προγράμματος Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων για την περίοδο 2017-2020.

Οι τροπολογίες του Έλληνα ευρωβουλευτή αφορούν την βελτίωση της πρόσβασης όλων των Ευρωπαίων πολιτών σε εκπαίδευση & κατάρτιση υψηλής ποιότητας, την προώθηση της απασχολησιμότητας, την ενίσχυση της έρευνας και του πολιτισμού, καθώς και την εγγυημένη χρηματοδοτική υποστήριξη όλων των παραπάνω.

Παράλληλα, τα μέλη της επιτροπής, συμφώνησαν στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των αρμόδιων εθνικών, περιφερειακών και κοινωνικών φορέων των κρατών μελών στη διαβούλευση και τις διαδικασίες σχεδιασμού και εφαρμογής των συγκεκριμένων προγραμμάτων προσαρμογής.

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Όλους αυτούς τους μήνες, επιδιώξαμε  και πετύχαμε οι προτάσεις μας να γίνουν αποδεκτές με ευρύτερη πλειοψηφία. Δουλέψαμε από κοινού με τους συναδέλφους από διαφορετικές πολιτικές ομάδες, σε συναινετικό κλίμα, ώστε να καταλήξουμε σε ένα τελικό κείμενο με ξεκάθαρο στόχο την υποστήριξη και την βελτίωση της πρόσβασης στον πολιτισμό, την ποιοτική και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και έρευνα, την προώθηση της κατάρτισης και της απασχολησιμότητας των πολιτών, προς όφελος των εθνικών συστημάτων και υποδομών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here